Weerbericht:
Perioden met zon en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Alarmsirenes niet in heel Zeeland te horen

Toegevoegd: 05-03-2018, 12.59 uur
Alarmsirenes niet in heel Zeeland te horen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De alarmsirenes die rond het middaguur hadden moeten klinken door heel Zeeland, zijn niet overal te horen geweest. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.


Volgens de veiligheidsregio werd om 12.00 uur de maandelijkse sirenetest gedaan, maar zijn er verschillende meldingen uit de gehele regio gekomen dat de sirenes niet goed hebben gefunctioneerd. “De basissystemen voor sirene-alarmering hebben gefunctioneerd. De veiligheidsregio verricht nu samen met landelijke beheerder onderzoek naar oorzaak van deze storing.”

De zogeheten WAS-sirenepalen (waarschuwings- en alarmeringssysteem) staan door heel Nederland. Ze kunnen onafhankelijk van elkaar bediend worden en waarschuwen mensen wanneer er in een bepaald gebied gevaar dreigt. De alarmpalen worden maandelijks getest.

Naast de alarmsirenes kan ook NL-Alert ingezet worden. Hiermee worden tekstberichten verstuurd naar mobiele telefoons. NL-Alert wordt halfjaarlijks getest, doorgaans op de eerste maandag van december en de eerste maandag van juni.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (5-3-2018 om 16:07)
Is ook al jarenlang niet op alle smartphones te ontvangen. Ben al jaren bezig met diverse correct ingestelde Samsung smartphones met prepaidcard van T-Mobile, maar helaas zonder positief effect
Cookie-instellingen beheren