Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee jaar cel voor dodelijke steekpartij Middelburg

Toegevoegd: 18-05-2018, 09.36 uur
De vrouw kondigde haar daad telefonisch aan, maar alle hulp kwam te laat.
De vrouw kondigde haar daad telefonisch aan, maar alle hulp kwam te laat.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 32-jarige L. G. een celstraf van twee jaar plus tbs met dwangverpleging opgelegd voor de dodelijke steekpartij in oktober in Middelburg. Er was naast de opgelegde tbs een celstraf van vier jaar geëist.


De vrouw stak 28 oktober vorig jaar in een complex voor beschermd wonen aan het Hofje van Sint Pieter haar medebewoner Y. el Kourachi met een mes in diens borst waardoor deze kwam te overlijden. In het wooncomplex van Emergis bevinden zich 22 kamers. Daar wonen onder 24-uurs begeleiding 22 mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen. 

De vrouw kondigde haar daad vooraf aan door 112 te bellen en de centralist van de alarmcentrale te vertellen dat ze de man, met wie ze een seksuele relatie had, ging vermoorden.  De centrale belde vervolgens met Emergis. Toen de begeleiders de kamer binnenstapten was het al te laat.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren