Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Lichaam van vermiste duiker gevonden

Toegevoegd: 27-05-2018, 23.20 uur
De zoekactie zondagmiddag bij Scharendijke.
De zoekactie zondagmiddag bij Scharendijke.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

SCHARENDIJKE - In het Grevelingenmeer bij Scharendijke is zondagavond het stoffelijk overschot aangetroffen van één van de twee duikers die sinds zaterdag werd vermist.


Volgens een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie moet de identiteit van het slachtoffer nog worden vastgesteld. Morgen zal vanaf 09.00 uur samen met de Koninklijke Marine verder worden gezocht naar de tweede vermiste duiker.

De twee duikers hadden zaterdag tegen een restauranthouder in de haven gezegd dat ze naar een bepaald wrak zouden gaan duiken. Toen de twee om 22.30 uur nog niet terug waren sloeg de restauranthouder alarm en werd er een zoekactie opgezet. Na urenlang zoeken waren de twee nog altijd niet terecht. Rond 01.45 uur werd de zoekactie beëindigd.

Zondagmiddag werd opnieuw gezocht, dit keer door duikers van de Koninklijke Marine. Zij zochten op plekken die de door brandweer waren aangegeven als locaties waar de twee zich mogelijk konden bevinden maar waar brandweerduikers vanwege de diepte (meer dan 25 meter) niet konden duiken. Rond 23.15 uur zondagavond meldde de politie de vondst van het stoffelijk overschot.

De politie heeft de duiklocatie in Scharendijke afgezet. Die is tot nader order afgesloten voor andere duikers.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren