Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestatie met geweld bij ruzie over kat

Toegevoegd: 04-09-2018, 10.48 uur
Arrestatie met geweld bij ruzie over kat
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland De Jong

MIDDELBURG - De politie heeft maandagavond geweld gebruikt tijdens een hoog oplopend conflict over een kat. Dat gebeurde rond 19.00 uur in de Buitenhove in Middelburg.


Volgens de politie had de 57-jarige verdachte de kat van de buren in zijn huis en wilde hij deze om onduidelijke redenen niet teruggeven. De politie trachtte te bemiddelen en de verdachte ging in eerste instantie het gesprek met de politie aan, maar hij wilde uiteindelijk toch niet meewerken.

De agenten keerden terug met een machtiging en nadat was gedreigd de deur te forceren, opende de verdachte deze zelf maar. Hij probeerde echter wel direct een kopstoot te geven aan één van de agenten. De agent kon de slag nog net ontwijken en de man werd direct aangehouden. Hij verzette zich hierbij en de politie zag zich genoodzaakt om geweld te gebruiken.

De man is ingesloten en de kat is terug naar de rechtmatige eigenaar. De agent deed aangifte van poging tot zware mishandeling


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (8-9-2018 om 20:45)
pardon jan loslopende mensen die we niet mogen ook opruimen dan je kunt wel zien en horen dat jij niet van dieren houd
Jan (7-9-2018 om 09:28)
Het wordt langzamerhand wel eens tijd dat er regelgeving komt over katten. Aanlijnen of alleen op eigen grondgebied. Loslopende katten opruimen.
jan v l (5-9-2018 om 09:49)
@Jan; pardon? Wat voor wereld leeft u? Je blijft met je handen van hulpverleners af. Een kopstoot is dus niet normaal en hoeft u dus ook net af te doen met: "dan moet je een ander beroep kiezen". U slaat hier de plank mis, graag uw manier van denken aanpassen.
Brig (4-9-2018 om 22:07)
Met binky gaat het redelijk ze ligt continu bij me. Was haar al 2 weken kwijt. Stond al op amivedi enzo. En al eens wezen vragen of ze daar zat maar nee was niet zo. En gisteren zien we haar in de keuken bij hem zitten. Bel aan en hij zegt je krijgt haar niet nu is ze van mij. Als hij gewoon had gezegd alsjeblieft hier heb je dr was er niks aan de hand geweest. Hij heeft het voor zichzelf zo moeilijk gemaakt door agressief gedrag te vertonen tegen de politie.
Adje (4-9-2018 om 17:32)
volgens mij is er hier wat meer aan de hand. Maar ja , sterkte aan de politie agent met aangifte doen, sterkte aan de Kat heeft nog en woning en pleeggezin gevonden als nodig is. en success mef de buren .
Terneuzenaar (4-9-2018 om 17:26)
Een kat hoort aangelijnd te zijn, net als een hond.
Cookie-instellingen beheren