Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Huiszoekingen na mishandeling Breskens

Toegevoegd: 31-10-2018, 16.42 uur - Update: 01-11-2018, 00.29 uur
Er is op verschillende scooters beslag gelegd.
Er is op verschillende scooters beslag gelegd.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

BRESKENS - In het kader van het onderzoek naar de zware mishandeling van twee mannen op 15 oktober in Breskens is gisteren op drie plaatsen een doorzoeking gedaan. Ook zijn scooters in beslag genomen. Verder werd een wietkwekerij ontdekt en geruimd.


Op de bewuste maandag werden op de Kieweg twee mannen mishandeld. Ze reden rond 21.30 uur in een bestelbus over de Kieweg en moesten daar stoppen omdat midden op straat een groepje jongemannen stond. Toen de twee uitstapen en de personen vroegen aan de kant te gaan, reageerde de groep meteen met geweld.

Bij het incident werd één van de slachtoffers zodanig mishandeld dat hij met meerdere botbreuken in zijn gezicht moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Het andere slachtoffer werd diverse keren geschopt en geslagen. Bovendien werden beide slachtoffers vanuit de groep bedreigd met vuurwapens.

In de dagen na de mishandeling konden twee verdachten worden aangehouden. Eén van de twee verdachten, een 18-jarige Bressiaander, werd op 16 oktober ’s avonds aangehouden in zijn woning. De ander, een 22-jarige man uit Oostburg, werd op woensdagochtend 17 oktober van zijn bed gelicht door de politie.

Doorzoekingen
De huiszoekingen van dinsdag vonden plaats op verschillende adressen in Breskens. Hierbij werd conservatoir beslag gelegd op twee scooters. In Oostburg gebeurde datzelfde met twee scooters van de reeds aangehouden verdachten. De scooters zijn op last van de officier van justitie meegenomen door de politie.

Conservatoir beslag houdt in dat de staat beslag legt op het vermogen, of een deel daarvan, van de verdachte van een misdrijf, voordat er een uitspraak van de rechter is gedaan. Het beslag is een soort zekerheidstelling op een eventuele schadevergoeding waartoe een verdachte uiteindelijk veroordeeld zou kunnen worden.

Bij één van de doorzoekingen in Breskens werd in een woning een kleine hennepkwekerij aangetroffen. Alle spullen die te maken hadden met het in stand houden van deze kwekerij (inclusief de 59 planten) zijn door de politie in beslag genomen en vernietigd. De eigenaar van de hennepkwekerij wordt op een later tijdstip als verdachte gehoord.

De twee mannen die eerder al in verband met de mishandeling werden aangehouden zitten nog altijd vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martin (1-11-2018 om 10:28)
Ondanks dat de waarde van deze scooters niet erg hoog zal zijn vind ik dit toch een hele goede actie. Dit zou veel meer gedaan moeten worden. Dit soort mensen doe je geen pijn met gevangenisstraffen of bureau halt gedoe. Afpakken wat waarde voor ze heeft doet veel meer pijn. Als daarnaast de boetes en schadeclaims hoog genoeg zijn dat ze dit de komende jaren ook niet terug kunnen betalen leren ze misschien eens dat dit gedrag niet kan.
Rien (31-10-2018 om 19:16)
Roerend mee eens "k ".
k (31-10-2018 om 17:01)
goed zo plukken zulke idioten pak ze alles wat hun lief is maar af zullen we eens zien wie het laatst lacht
Cookie-instellingen beheren