Weerbericht:
Flinke perioden met zon, vooral in de zuidwestelijke helft van het land
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie waarschuwt voor inbrekers

Toegevoegd: 01-11-2018, 19.09 uur
Politie waarschuwt voor inbrekers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Nu de donkere dagen echt zijn aangebroken waarschuwt de politie weer voor inbrekers. Afgelopen maand werd verschillende keren ingebroken. Ook werden meerdere pogingen daartoe gedaan.

Zeker nu het 's avonds al vroeg donker is, is goed te zien wie wel of niet thuis is. De politie raadt daarom onder meer aan om tijdschakelaars aan te schaffen die er voor zorgen dat verlichting in huis op wisselende tijdstippen aangaat. Verder wordt geadviseerd om te zorgen voor goed hang- en sluitwerk en altijd de deuren op slot te draaien. Hierna moet je wel de sleutel uit het slot halen.

Ook wordt aangeraden om buitenverlichting te kopen die voorzien is van een bewegingssensor. Een inbreker die bij aan jouw sloten zit te rommelen valt hierdoor natuurlijk veel beter op als hij of zij in het licht staat. Voor het geval inbrekers toch binnenkomen, wordt aangeraden om een kluis of alarmsysteem aan te schaffen.

Inbraakpreventie hoeft overigens helemaal niet gepaard te gaan met hoge uitgaven. Een tijdschakelaar koop je online al voor 8 euro bij Bol.com. Het vervangen van een buitenlamp voor één met bewegingssensor is iets duurder maar zelfs onder de 20 euro heb je keuze uit verschillende van zulke lampen.

Opstapje
De politie heeft ook tips die je niets kosten: "Snoei struiken kort zodat er vanaf de straat altijd goed zicht is op de voordeur". Verder wordt aangeraden om ladders, groenbakken of andere zaken die als opstapje gebruikt kunnen worden niet 's nachts in de tuin te laten staan. "Inbrekers vinden dit fijne hulpmiddelen", zo zegt de politie.

Ben je langer van huis? "Vraag anderen dan om bijvoorbeeld de post op te ruimen zodat de woning er bewoond uit blijft zien. Meld ook niet via social media dat je van huis bent", zo luidt het advies. Mocht je trouwens zelf een verdachte situatie zien? Bel dan het alarmnummer 112. "Wij komen liever drie keer voor niks dan één keer te laat", zo laat de politie weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750