Weerbericht:
Wolkenvelden, ook zon en kans op een bui
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 14 km

Spookrijder opnieuw dronken achter stuur

Toegevoegd: 19-11-2018, 09.29 uur
De auto van de man is in beslag genomen.
De auto van de man is in beslag genomen.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De 39-jarige Poolse spookrijder die gisteren werd aangehouden bij de Westerscheldetunnel is later op de avond nogmaals aangehouden omdat hij toch weer dronken achter het stuur was gekropen. Ook negeerde hij een opgelegd rijverbod.


Politieagenten hielden de man zondagavond rond 19.00 uur voor de eerste keer aan nadat zij sinds 16.40 uur naar hem op zoek waren geweest in de omgeving van het Maintenance Value Park aan de Innovatieweg bij Terneuzen. De man was namelijk tegen de rijrichting in door de Oostbuis naar Zeeuws-Vlaanderen gereden en had daar, toen hij éénmaal op een gesloten slagboom was gestuit, zijn auto achtergelaten.

De man sloeg op de vlucht en wist een tijdlang uit handen van de politie te blijven maar kon alsnog worden gearresteerd toen hij terugkeerde naar zijn achtergelaten auto, met daarin nog een vrouw. De vrouw had al die tijd op de man zitten wachten. Zowel de man als de vrouw werden naar het bureau gebracht. De man moest een ademanalyse ondergaan en bleek te veel gedronken te hebben. Volgens de politie was hij "behoorlijk onder invloed".

Toen de man later op de avond weer in vrijheid werd gesteld, werd hij herhaaldelijk gewaarschuwd niet opnieuw achter het stuur te krijgen. Hij deed dit echter toch maar kon door de politie worden achterhaald en voor een tweede keer worden aangehouden.

De man blies dit keer een waarde van 400 Ug/l op de ademanalyse. Hij kreeg een nieuw proces-verbaal voor het rijden onder invloed van het rijden ondanks een rijverbod. De auto van de man is in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (22-11-2018 om 07:35)
Lang leven Nederland! Waar alles kan en alles mag! Werkelijk waar flut regels hier.. hij kon zo iemand dood rijden.. maar ach alles werkt hier natuurlijk achteraf
June (20-11-2018 om 10:25)
Bij eerste aanhouding van buitenlanders al rijbewijs innemen. Als ze een ongeluk veroorzaken zijn ze meestal nog niet eens verzekerd.
Renata (20-11-2018 om 04:45)
Heel fijn politie. Lekkee laten gaan. Medeplichtig als dat tuig iemand had doodgereden.
Marco (19-11-2018 om 21:46)
Denk dat deze 'gasten' zich maar eens heel snel ALLEMAAL voorbeeldig móeten gaan gedragen. Anders gewoon helemaal niet meer toelaten in NL. Al hebben 'ze' onze 'recht'erlijke macht natuurlijk wel achter zich staan. Ik ben het nog niet vergeten hoor, 3 moorden, 120 uur dienstverlening !
Terneuzenaar (19-11-2018 om 20:48)
Helemaal mee eens Erik, er komt nog geen goede lucht uit Polen.. @ton, schroom niet om (handen vrij) de politie te bellen, stel je voor dat hij een dodelijk ongeluk veroorzaakt nadat jij die ervaring daarvoor had..?!
Taas (19-11-2018 om 19:33)
G.A.Een buitenlander (pool),Is er toch nog kans ,dat hij moet betalen.Een pool zonder verantwoordelijkheid zoals zovele.En de bekeuring ???$$$$$$$.
Cookie-instellingen beheren