Belgische trucker had te veel gedronken

Toegevoegd: 27-11-2018, 09.53 uur

De vrachtwagen had schade aan de rechter zijkant.
De vrachtwagen had schade aan de rechter zijkant.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

THOLEN - De vrachtwagenchauffeur die maandagavond laat door de politie werd meegenomen na een melding van een ongeluk in Tholen had te veel gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Volgens de politie was de chauffeur met zijn combinatie vanuit Brugge (B) onderweg naar Brussel (B). Tijdens die rit is hij door onbekende reden in Tholen terecht gekomen. Rond 23.05 uur werd gemeld dat met de vrachtwagen, die was voorzien van een Belgisch kenteken, een aanrijding had plaatsgevonden op de Nieuwe Postweg (N286).

Er werd een ambulanceteam opgeroepen maar na onderzoek bleek de beroepschauffeur niet mee te hoeven naar het ziekenhuis. De Belg moest wel mee met de politie want het vermoeden bestond dat hij onder invloed had gereden. Op het politiebureau blies de man een waarde van 670 Ug/l en naar aanleiding hiervan werd zijn rijbewijs ingenomen. De man zal zich op een later tijdstip bij een Nederlandse rechter moeten verantwoorden.

De vrachtwagen, welke was voorzien van een Belgisch kenteken, werd vanaf de N286 naar het nabij gelegen Shell-tankstation gereden. De vrachtwagen had schade aan de rechter zijkant. Onder meer de buitenspiegel en de treeplank waren beschadigd. Waar de man precies tegenaan is gebotst, is niet duidelijk.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom Helgers (27-11-2018 om 12:37)
Wat een eikel zeg! Dronken in een vrachtwagen rijden is gewoon poging doodslag. Je brengt hierdoor opzettelijk anderen in gevaar.
AD. (27-11-2018 om 11:13)
Als je van Brugge naar Brussel wilt rijden en je komt dan uit in Tholen dan ben je echte belg.