Weerbericht:
Overwegend droog en enkele opklaringen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Politie Zeeland gaat weer controleren op vuurwerk

Toegevoegd: 23-12-2003, 13.57 uur
Door: Politie Zeeland

MIDDELBURG - De politie in Zeeland gaat de komende weken controleren op het afsteken van vuurwerk. Het afsteken van vuurwerk mag alleen van 31 december 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

 

De komende week gaat politie Zeeland zowel opvallend als onopvallend toezicht houden op het afsteken van vuurwerk. Het afsteken van vuurwerk is alleen toestaan in de periode van 31 december 2003 10.00 uur tot 02.00 uur op 1 januari 2004.

 

Om dit toezicht gericht te doen brengen de wijkteams de klachten in beeld en besteden zij extra aandacht aan het plaatsen waar veel klachten vandaan komen. Klachten kunnen de inwoners van Zeeland doen op het algemene nummer van de politie 0900-8844. Bij spoedgevallen, zoals een gewonde door het afsteken of brand door vuurwerk, kunnen de inwoners melden via 112.

 

Het vuurwerk mag alleen verkocht worden vanuit een verkooppunt dat voldoet aan de wettelijke eisen voor opslag. De gemeente geeft hiervoor een vergunning af op basis van het Vuurwerkbesluit.

 

Daarnaast mag de verkoper alleen goedgekeurd vuurwerk in Nederland aanbieden en verkopen. Hij mag geen vuurwerk verkopen aan jongeren onder de 16 jaar en niet meer dan 10 kg per persoon. Ook hier let de politie de komende tijd op.

 

Bij overtredingen gelden de volgende boetebedragen (bron: OM - boetes):
- Afsteken buiten de periode € 52
- Bij zich hebben van 1 t/m 100 strijkers € 80
- Bij zich hebben van 101 t/m 300 strijkers € 132


Jongeren onder de 16 jaar krijgen een boete die de helft van deze bedragen is. Daarnaast kunnen de jongeren onder de 18 jaar worden doorverwezen naar het HALT-bureau als de jongeren en de ouders hiermee instemmen.

 

Het vuurwerk neemt de politie altijd in beslag


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren