Weerbericht:
Vandaag veel zon en zomers warm. Donderdag later regen en (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer Goes tevreden over veiligheid horeca

Toegevoegd: 22-12-2003, 13.24 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)

GOES - J. Brussé, hoofd preventie van de Goese brandweer, is zeer tevreden over de brandveiligheid in de Goese horeca. De brandweer controleerde in de nacht van zaterdag op zondag achttien horecagelegenheden in de Goese binnenstad. Bij zeventien bedrijven bleek alles in orde.

„Bij één horecagelegenheid hebben we nog wat kleine gebreken geconstateerd“, zegt Brussé. „Maar daar was geen sprake van levensbedreigende zaken.“ Voor het geval die wel zouden worden aangetroffen, was met burgemeester D. van der Zaag van de gemeente Goes afgesproken dat er bestuursdwang kon worden toegepast.


Dat gebeurde begin deze maand toen medewerkers van de gemeente en de brandweer bij een grootscheepse horecacontrole in een discobar twee keer het toegestane aantal bezoekers aantroffen. Met bestuursdwang werd de eigenaar toen gesommeerd geen nieuwe mensen meer binnen te laten.

„In die bewuste gelegenheid was nu alles in orde“, meldt Brussé. Alle achttien horecagelegenheden die afgelopen weekeinde werden gecontroleerd, kregen tijdens de eerste controle, begin deze maand, een waarschuwing. Nu werd er gekeken of de uitbaters die waarschuwing ter harte hadden genomen.

Brussé is zeer in zijn nopjes met het goede resultaat. „Op eentje na, hadden alle achttien horecagelegenheden nu hun zaakjes op orde“, zegt hij. „En dat hebben we in een paar weken tijd voor elkaar gekregen.“

Brussé was eveneens aangenaam verrast door de brandveiligheid van de aangebrachte kerstversiering. „We hebben monsters genomen van dennentakken en andere versieringen en al het materiaal was ofwel voldoende brandvertragend ofwel onbrandbaar“, aldus Brussé.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren