Man opgepakt voor bouwen wietkwekerij

Toegevoegd: 21-12-2018, 15.43 uur

Man opgepakt voor bouwen wietkwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - In een loods aan de Ampèreweg in Middelburg is donderdagavond een hennepkwekerij in aanbouw aangetroffen. Een 56-jarige man uit Aardenburg is als verdachte aangehouden.

De argwaan van surveillerende agenten wordt omstreeks 21.35 uur opgewekt als zij langs de loods rijden en licht zien branden. Met de wetenschap dat er beslag is gelegd op deze loods vanwege de aanwezigheid van een growshop, gaan beiden op onderzoek uit.

Nadat er aangeklopt is, wordt de loods geopend door de verdachte. Een onmiskenbare henneplucht ontsnapt uit de loods; reden genoeg om binnen verder te kijken. In een afgetimmerde ruimte op de begane grond wordt duidelijk gewerkt aan de opbouw van een hennepkwekerij.

Vervolgens is de loods in aanwezigheid van de Rechter-commissaris doorzocht. Alle hennepkwekerijspullen zijn in beslag genomen. Energiebedrijf Enduris heeft geconstateerd dat er nog geen sprake is geweest van diefstal stroom. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar een politiecellencomplex en zit nog vast.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik van daar (22-12-2018 om 20:04)
@kees De jonge bestuurders die in die dikke autos rijden hebben een poetsbedrijfje Die poetsen autos voor autodealers. Niet zomaar vanalles aannemen als je er niks van weet.
Kees (21-12-2018 om 22:07)
Goed gedaan. Ik denk dat er in die hoek nog meer zit gezien de dikke auto's en jonge bestuurders...
AD. (21-12-2018 om 17:07)
Niet handig om op deze lokatie iets te beginnen lijkt mij want je weet dat dit soort objecten in de gaten word gehouden en licht laten branden in een leegstaande loods roept vragen op.
Rick Roll (21-12-2018 om 16:07)
Iets met dweil en kraan of zoiets. Maarja, overheid verdient tenslotte erg veel door het illegaal te houden. Dus zal wel zo blijven.