Weerbericht:
Enkele onweersbuien, vooral morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 46 km

Dode bij woningbrand in Axel

Toegevoegd: 01-01-2019, 19.26 uur
Door: Manfred Berrevoets

AXEL - Bij een brand in een woning aan de Singelweg in Axel is vanmiddag een onbekende man om het leven gekomen. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.


De brandweer werd rond 16.40 uur opgeroepen om een onderzoek in te stellen na een melding van een brandgerucht bij de woning. Een kwartier later werd de brand opgeschaald naar een middelbrand. Er zijn drie blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet. In de woning waren meerdere brandhaarden.

Rond 17.30 uur werd er door de brandweer een slachtoffer gevonden. Deze is vervolgens gelijk gereanimeerd. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Helaas mocht hulp niet meer baten en is het slachtoffer ter plaatse overleden.

Om 18.00 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. De woning is daarna nogmaals gecontroleerd en de laatste brandresten zijn geblust. Doorslag naar de aangrenzende woning kon worden voorkomen. Wel heeft de aangrenzende woning rookschade opgelopen. Stichting Salvage komt ter plaatse voor de afhandeling van de schade.

De politie start een onderzoek naar de oorzaak van de brand. De omgeving rondom de woning is dan ook afgezet als plaats delict. De technische recherche is ter plaatse en doet onderzoek. Ook is gestart met het horen van enkele getuigen.

Omdat in het verleden al meerder keren een hennepkwekerij in de woning werd gevonden, is direct bekeken of dit de oorzaak is geweest van de brand. Er is echter dit maal geen kwekerij gevonden. Wel heeft een opsporingsambtenaar van Enduris geconstateerd dat er sprake is van diefstal stroom, ondanks dat het pand eerder al van het elektriciteitsnet was afgesloten.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ymmot (3-1-2019 om 00:51)
@John = niet jou probleem. Problemen hebben een reden , houdt je mond als je niets inhoudelijks weet en enkel maar oordeel. Veroordelen hebben we rechters voor. Hulpverleners bedankt. Sterkte allemaal
Michel (2-1-2019 om 20:54)
@Timo, er word zo makkelijk geoordeeld, idd een kerel die de weg in de maatschapij kwijt is, gewoon heel erg zonde!
Michel (2-1-2019 om 08:17)
Diep triest! Sterkte aan de nabestaanden en de hulpverleners!
Timo (2-1-2019 om 06:43)
Ik woon er schuin tegenover en heb hier al jaren problemen gezien ! Alleen een man die keihard moest knokken om in deze maatschappij te passen! Dit is zo vreselijk zonde! Sterkte voor voor iedereen dit dit getroffen heeft...
Anoniempje (2-1-2019 om 00:23)
Gaat lekker in Axel!;)
john (1-1-2019 om 21:08)
Verbaasd me niks ,het is al jaren problemen daar
Cookie-instellingen beheren