Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandmelding noodopvang Goes blijkt mee te vallen

Toegevoegd: 15-05-2024, 00.35 uur - Update: 15-05-2024, 01.19 uur
Door: Eugène Harthoorn

GOES - Meerdere brandweereenheden zijn vannacht ingezet nadat was gemeld dat brand woedde in het noodopvangcentrum voor vluchtelingen in Goes. De brandweer schaalde op naar middelbrand maar de situatie bleek gelukkig mee te vallen.

De brandweer werd omstreeks 00.10 uur met spoed opgeroepen voor een melding van een brand in de opvanglocatie in het voormalige Van der Valkhotel aan de Anthony Fokkerstraat. Twee blusvoertuigen kwamen met spoed ter plekke. De aanwezigen werden uit voorzorg naar buiten geleid.

Na een controle in het gebouw bleek dat er geen rook of brand te zijn. De brandweerlieden hebben nog koolstofmonoxidemetingen uitgevoerd, maar er bleek geen sprake te zijn van aanwezigheid van deze gevaarlijke stof. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is hierop besloten het gebouw weer over te dragen aan de beheerder.

Voor de zekerheid stond een ambulance stand-by, maar de inzet hiervan bleek niet nodig te zijn.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ron (15-5-2024 om 17:35)
De hulpverlening heeft het er maar druk mee. Zag gisteravond om kwart voor 7 ongeveer 10 politieauto' s voor de ingang staan....
Emergo (15-5-2024 om 15:30)
Het karakter van een aantal reacties is meer: schreeuwen voordat je geslagen wordt.
Corrie (15-5-2024 om 13:09)
Ja net als bij de vorige keer weer loos alarm misschien een lesje om daar mee op te houden
Anon (15-5-2024 om 10:29)
Wat nou als de oorlog hier uitbreekt willen jullie dan niet ergens opgevangen worden? Beetje respect het zijn ook maar mensen
Koos P. (15-5-2024 om 06:50)
Het zal je maar gebeuren dat de noodhulp elders wel dringend nodig is. Dan staan ze hier niks te doen omdat zo'n raddraaier het grappig vond om een loze melding te maken. Maar wat zijn we blij dat we deze mensen hier in dit land mogen opvangen!
Juanes (15-5-2024 om 06:26)
Vreemd want hotel is al ruim 40 jaar oud. Nooit geen problemen. Nu asielzoekers erin en plots gaan in korte tijd de alarmen af.
Cookie-instellingen beheren