Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandmelding noodopvang Goes blijkt mee te vallen

Toegevoegd: 15-05-2024, 00.35 uur - Update: 15-05-2024, 01.19 uur
Door: Eugène Harthoorn

GOES - Meerdere brandweereenheden zijn vannacht ingezet nadat was gemeld dat brand woedde in het noodopvangcentrum voor vluchtelingen in Goes. De brandweer schaalde op naar middelbrand maar de situatie bleek gelukkig mee te vallen.

De brandweer werd omstreeks 00.10 uur met spoed opgeroepen voor een melding van een brand in de opvanglocatie in het voormalige Van der Valkhotel aan de Anthony Fokkerstraat. Twee blusvoertuigen kwamen met spoed ter plekke. De aanwezigen werden uit voorzorg naar buiten geleid.

Na een controle in het gebouw bleek dat er geen rook of brand te zijn. De brandweerlieden hebben nog koolstofmonoxidemetingen uitgevoerd, maar er bleek geen sprake te zijn van aanwezigheid van deze gevaarlijke stof. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is hierop besloten het gebouw weer over te dragen aan de beheerder.

Voor de zekerheid stond een ambulance stand-by, maar de inzet hiervan bleek niet nodig te zijn.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Loes (15-5-2024 om 06:24)
Vaak gaat de brandmelding af ze roken binnen en maken de keuken niet schoon. Koken in de viezigheid met veel rook en Damp.
Drica (15-5-2024 om 01:38)
Het komt wel vaker voor dat er loos alarm brandmeldingen in AZC's zijn. Er zitten soms raddraaiers die het fijn vinden om ff commotie te veroorzaken. Dit blijkt ook nu hoogstwaarschijnlijk het geval geweest te zijn. Best triest.
Cookie-instellingen beheren