Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Voor de 3e keer middelbrand Weststraat Aardenburg

Toegevoegd: 15-05-2024, 17.00 uur - Update: 15-05-2024, 17.24 uur
Door: Roland de Jong

AARDENBURG - Voor de derde keer dit jaar is brand uitgebroken in de Weststraat in Aardenburg. De brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand maar inmiddels is de brand onder controle.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) woedde de brand in een appartement op de eerste verdieping van een appartementencomplex. Op andere plekken in het complex werden rookmelders geactiveerd maar de brand bleek beperkt te zijn gebleven tot één appartement. Wel stond er rook in de rest van het gebouw.

De eerste melding van de brand kwam rond 16.40 uur binnen. Hierop werden al direct twee blusvoertuigen gealarmeerd. Kort na de melding werd ook formeel opgeschaald naar middelbrand. Naast de blusvoertuigen werd ook een hoogwerker ter plekke gestuurd om te helpen bij de brandbestrijding.

Omstreeks 17.15 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Hierna moest het gebouw nog wel worden geventileerd. Ook moesten nog metingen worden gedaan. Bij de brand waren volgens de Veiligheidsregio geen mensen en dieren betrokken.

In de Aardenburgse Weststraat woedde dit jaar al twee keer eerder brand. Eind februari brak een grote brand uit in een gebouw met garageboxen. Begin april woedde een middelbrand in het naastgelegen appartementencomplex. Of nu weer brand woedt bij hetzelfde complex, is nog niet duidelijk.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren