Beroving bejaard echtpaar mislukt

Toegevoegd: 05-01-2019, 17.53 uur

Beroving bejaard echtpaar mislukt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Vrijdagmiddag rond 15.00 uur werd geprobeerd een 82-jarige vrouw uit Vlissingen van haar tas te beroven. Dat is niet gelukt omdat de vrouw zich kranig weerde tegen haar belaagster.

De 82-jarige vrouw liep met haar 84-jarige man in de Nieuw Bonedijkelaan. Op het moment dat zij de straat wilden oversteken kwam er een vrouw aan op een fiets. Deze vrouw dacht vermoedelijk dat ze wel even de tas mee kon grijpen en daarna hard kon wegfietsen, maar dat liep toch net wat anders.

De eigenaresse van de tas hield deze namelijk heel stevig vast. Zo stevig dat zowel de vrouw op de fiets als zijzelf ten val kwamen op de straat. Ook de man van het slachtoffer wilde zich weren en hij probeerde de onbekende vrouw vast te grijpen, maar kwam hierbij ten val.

Toen zag de vrouw kans om weg te komen. Niet op de fiets, want door de valpartij was de ketting eraf gelopen. Rennend, met de fiets aan haar hand, vervolgde zij haar weg via de Sottegemstraat in de richting van de Koudekerkseweg. Omstanders hebben daarna het echtpaar weer op de been geholpen en hen naar huis begeleid. Daar werd de politie gewaarschuwd. De man liep door zijn val wat schaafwonden op, de vrouw raakte niet gewond.

Het echtpaar is wel enorm geschrokken van het voorval. Omdat de dame en heer een goed signalement van de vrouw konden geven aan de politie hebben agenten nog in de omgeving gezocht van waar het voorval had plaatsgevonden. Helaas is de vrouw niet meer aangetroffen. Door de politie werd een aangifte van deze poging tot beroving opgenomen.

Het signalement van de vrouw luidt als volgt: Het betrof een jonge vrouw met een tenger postuur, leeftijd tussen de 20 en 23 jaar. Zij was lichtgetint en had zwarte haren. Ze droeg een bril met een donker montuur. De vrouw was ongeveer 1.65 meter lang. Ze was gekleed in een donkergekleurde broek en had een bruine driekwart jas aan met een capuchon. Die capuchon had de vrouw op. De fiets was mogelijk lichtgrijs van kleur.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (6-1-2019 om 20:06)
@Middelburger, wat een misselijkmakende reactie.
Middelburger (6-1-2019 om 09:53)
Je weet helemaal niet wat die bejaarden deden ! zomaar ? elk verhaal heeft 2 kanten
Jan (5-1-2019 om 20:18)
Maffe streek ga werken voor je geld
EM (5-1-2019 om 20:00)
Bah wat laf om een bejaarde te willen beroven !