Weerbericht:
Vannacht regen, overdag buien en zware windstoten. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken trucker slingert door Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 09-01-2019, 21.03 uur
Het rijbewijs van de beroepschauffeur werd ter plekke ingenomen.
Het rijbewijs van de beroepschauffeur werd ter plekke ingenomen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Een vrachtwagenchauffeur heeft woensdagavond zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij slingerend door de Westerscheldetunnel had gereden. Hij bleek te veel alcohol gedronken te hebben.


Zowel de verkeerspolitie als agenten van het haventeam gingen af op de melding over de slingerende trucker. Zij wisten de vrachtwagenchauffeur bij Borssele aan de kant te zetten in havengebied Vlissingen-Oost. Vervolgens werd een blaastest afgenomen. Deze gaf een indicatie voor alcoholgebruik.

Een ademanalyse op het politiebureau wees vervolgens uit dat de chauffeur fors te veel alcohol op had. Hij blies namelijk een waarde van 1.100 Ug/l terwijl 220 Ug/l de limiet is. Het rijbewijs van de beroepschauffeur werd ter plekke ingenomen. De agenten hebben een dagvaarding uitgereikt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (11-1-2019 om 09:30)
Dan ben je vrij hersenloos en totaal niet met je beroep bezig. Dit figuur zou minstens 10 jaar, maar liefst langer, geen professioneel chauffeur mogen zijn want dat is hij niet waard. Levensgevaarlijk om met je zatte harses met 45 ton achter je de weg op te gaan terwijl je je eigen zintuigen niet meer onder controle hebt. Dit soort praktijken moeten zeer zeer zwaar gestraft worden. Dit neigt meer naar een rijdend moordwapen dan vrachtwagencombinatie...
ukkepuk (10-1-2019 om 19:47)
Waarom weer met de vinger naar onze Oostbloklanden wijzen. Vergeet vooral onze zuiderburen (belgen) niet.!! Die mogen alles met hun dronken kop. Zij zijn gewoon heilig ik ben Nederlandse en heb verschillende "Oostblok" vrienden en ik kan beter op een Pool of een ander Oostblokker op aan als ik hulp nodig heb dan de meeste zeeuwen. Ikke Ikke en de rest kan stikke niet bij hun
B.B. (10-1-2019 om 14:03)
Zal wel weer èèn of ander "zielig" verhaal achter zitten waar ze bij de rechtbank dan wel weer intrappen met als gevolg dat hij in no-time weer mag rijden!!! Voor beroepschauffeurs zou de limiet 0 moeten zijn! Dit soort "chauffeurs" evenals degene die met andere dingen dan hun werk bezig zijn in hun cabine (tv-kijken/telefoon/laptop etc.) bezorgen de beroepsgroep weer eens een slechte naam, terwijl de meeste chauffeurs gewoon hardwerkende mensen zijn, die 15 uur per dag hard werken. De meeste mensen weten niet eens wat het inhoudt om chauffeur te zijn!
Jose (10-1-2019 om 13:37)
Ik vraag mij af, hoe is het mogelijk dat deze chauffeur pas ruim na het passeren van de tolhuisjes is aangehouden?
john (10-1-2019 om 08:19)
Als het een oostblokker is, wat goed zou kunnen kan hij zo een nieuw rijbewijs kopen voor een paar tientjes in zijn land
Roos (10-1-2019 om 07:15)
Zet andere chauffeurs, en het beroep weer in een kwaad daglicht. Goed bezig not
Cookie-instellingen beheren