Weerbericht:
Vannacht regen, overdag buien en zware windstoten. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Man bijt politieagent na ongeval

Toegevoegd: 31-01-2019, 12.56 uur
De auto van de man is weggesleept.
De auto van de man is weggesleept.
© Foto: Jordan Pinas
Door: Manfred Berrevoets

OOST-SOUBURG - Woensdagavond rond 20.50 uur kwam er een melding binnen bij het Operationeel Centrum van een getuige die had gezien dat een automobilist een hekje bij een spoorwegovergang aan de Oude Veerhavenweg in Vlissingen omver had gereden. De man was daarna doorgereden.


Agenten troffen de beschadigde auto en bestuurder op de Bermweg in Oost-Souburg. De auto was beschadigd en de bestuurder, een 34-jarige Vlissinger, leek onder invloed van alcohol. De agenten lieten hem daarom een blaastest ondergaan. Hieruit bleek inderdaad dat de man teveel had gedronken. Hij blies een ‘F’ op het blaasapparaat. Hierop wilden de agenten hem meenemen naar het bureau voor een ademanalyse.

De man weigerde verder elke medewerking. Op een zeker moment werd hij zo agressief dat hij het dienstpistool van een van de agenten probeerde te pakken, dit kon worden verhinderd, maar de man zag wel kans om een andere agent in zijn arm te bijten. Hierdoor liep de politieman pijn en letsel op. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling.

De Vlissinger is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zal hij vandaag worden gehoord over het omverrijden van het hekje, maar ook over het geweld dat hij gebruikte tegen een politieagent.

Door de politie wordt een getuigenverklaring opgenomen, evenals een aangifte van de spoorbeheerder. Met het Openbaar Ministerie volgt overleg over de afhandeling van het hele proces met betrekking tot het gebruikte geweld tegen de politieman. De auto waar de man in reed is weggesleept door een takelbedrijf.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (3-2-2019 om 00:49)
Van Mij mag deze agent gelijk de tanden uit z'n mond demonteren met zijn gummieknuppel. Gewoon harder optreden tegen deze asociale lui.
Renata (1-2-2019 om 19:58)
In de VS doen ze het gajes preventief handboeien om. Hier laat de politie met zich sollen of ze verliezem ze in het ziehenhuis.
snorred (31-1-2019 om 17:45)
Zet het maar buiten,en niet in torentijd,lekker warm en een dak boven het hoofd
Cookie-instellingen beheren