Man heeft 81 zeebaarzen in kofferbak

Toegevoegd: 05-02-2019, 10.10 uur

De vissen zijn geschonken aan vogelopvang De Mikke.
De vissen zijn geschonken aan vogelopvang De Mikke.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - De politie heeft maandag op de Maaidijk in Oostburg een man aangehouden die 81 illegaal gevangen zeebaarzen bij zich had.

Omdat je sinds 1 oktober 2018 als recreatieve visser maar één gevangen zeebaars bij je mag hebben was de man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft maar uit de omgeving van Rotterdam komt, in overtreding. Volgens de politie zou de man de vissen hebben gevangen in België. De vissen waren verdeeld over vier tassen.

Volgens de politie zijn de vissen in overleg met het Openbaar Ministerie (OM) naar vogelopvang De Mikke in Middelburg gebracht zodat ze gevoerd konden worden aan de vogels die daar worden opgevangen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thera (7-2-2019 om 11:24)
@Angéle, persoonlijk vind ik dit een erg kortzichtige gedachte en uitspraak van je. Vis geven aan mensen die afhankelijk zijn van voedselbank vis aanbieden waarvan herkomst niet bekend is en onbekende tijd in zakken in een kofferbak ligt? Gelukkig heeft de politie meer kennis en verantwoordelijkheidsgevoel. Er is veel leed bespaard door deze ingreep zodat deze vondst niet ter consumptie elders aangeboden kon worden. Mooi dat dit naar Mikke is gebracht!
m. Boucherie (6-2-2019 om 16:59)
Ik zou nog maar eens een gesprek aangaan. Ik vermoed dat er een staand wand visser aan het werk is... Wellicht een onderzoekje waard..
piet (6-2-2019 om 15:13)
Een man zonder vaste woon of verblijfplaats zijn eten afpakken? Zo'n man zou je er gratis frietjes bij moeten geven..
Peter (6-2-2019 om 09:58)
Bij de politie hebben ze in ieder geval geen verstand van vissen, want 81 zeebaarzen met een hengel in de winter vangen kan gewoon niet. Wat wel kan is je Ikea tassen vullen bij de visafslag.
Vlissinger (6-2-2019 om 09:18)
Aan de voedselbank? Iemand zonder woon- of verblijfplaatst loopt hier mee. Kunnen jullie garanderen dat dit 100% verse vis is? Ik zou deze vis met dit wetende belange na niet opeten! dus GOEDE actie om zo de beesten te voorzien van voedsel en de mikke te helpen
Terneuzenaar (6-2-2019 om 00:50)
Een beetje overdreven niet? In Japan slachtten ze 24/7 totale populaties walvissen, haaien en andere beschermde diersoorten af en hier maakt men druk om tientallen visjes?! Geef het dan aan de Voedselbank, vindt ik ook!