Brandje in kerktoren Nieuw-Namen

Toegevoegd: 08-02-2019, 18.46 uur

Brandje in kerktoren Nieuw-Namen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

NIEUW-NAMEN - Aan de Hulsterloostraat in Nieuw-Namen heeft vanavond een brandje gewoed in de toren van een kerkgebouw.

De brand werd rond 17.05 uur gemeld als brandgerucht. Binnen tien minuten werd opgeschaald naar middelbrand. Er werden twee tankautospuiten en een hoogwerker uit Hulst ter plekke gestuurd en ook de brandweer uit het Belgische Kieldrecht stuurde een bluswagen naar de Rooms-Katholieke Josephkerk.

De brandweer had het vuur snel onder controle maar het duurde zeker een half uur voordat duidelijk was dat het vuur zich niet verder had verspreid. Rond 18.10 uur kon de brandweer definitief het sein ‘brand meester’ geven. Vrijwel direct kon ook de laatste tankautospuit terugkeren naar de kazerne.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750