Honderden kilo's oesters illegaal geraapt

Toegevoegd: 20-02-2019, 13.56 uur

De oesters waren geraapt bij Sint Philipsland.
De oesters waren geraapt bij Sint Philipsland.
1
© Foto: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)
Door: Roland de Jong

SINT PHILIPSLAND - Op de Oosterschelde bij Sint Philipsland is onlangs een beroepsvisser betrapt die in totaal maar liefst 667 kilo illegaal geraapte oesters bij zich had.

De visser werd betrapt door inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Hij had de oesters geraapt in een afgesloten gedeelte van het Natura 2000-gebied 'Nationaal Park de Oosterschelde'. In de Oosterschelde zijn bepaalde gebieden afgesloten om de kwetsbare natuur te beschermen. Deze gebieden zijn afgesloten voor bezoekers en er mag in deze gebieden ook niet gevist worden.

Beroepsvissers mogen oesters rapen als zij een vergunning hebben om dit op een bepaalde locatie (een zogenoemd schelpdierperceel) te doen. De bewuste beroepsvisser uit Bruinisse had wel een vergunning om in een nabijgelegen perceel oesters te rapen, maar deze vergunning bleek bij nadere inspectie niet meer geldig te zijn. Voor particulieren is het toegestaan om in voor het publiek toegankelijke gebieden van de Oosterschelde voor eigen gebruik maximaal 10 kilo oesters per dag te rapen.

De inspecteurs hebben proces-verbaal opgemaakt. De oesters zijn weer teruggezet in de natuur.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750