Vrouw overleden na incident strand Renesse

Toegevoegd: 07-03-2019, 19.13 uur - Update: 07-03-2019, 19.27 uur

Twee slachtoffers werden per traumahelikopter afgevoerd.
Twee slachtoffers werden per traumahelikopter afgevoerd.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

RENESSE - Eén van de personen die vanmiddag bij Renesse ernstig in problemen kwamen toen ze werden verrast door opkomend water, is overleden. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt.

Rond 13.30 uur kwamen vier personen met hun drie honden vast te zitten op de zandbank van de Verklikkerplaat bij Het Watergat, vlakbij de Hoogenboomlaan. Aanvankelijk werd geen groot alarm geslagen maar toen bleek dat de situatie ernstiger was, werden onder meer een brandweerwagen, zeker zes ambulances, twee traumahelikopters, een reddingshelikopter en een reddingboot opgeroepen.

In eerste instantie werden een vrouw, een jongen en een meisje naar het strand gebracht. Vervolgens bleek echter dat er nog een vrouw ontbrak en hierop werd gezocht met de reddingshelikopter van de Kustwacht en een boot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Tijdens de zoekactie werd de vrouw gevonden en ook zij werd naar de kant gebracht. Zowel het meisje als de vrouw moesten worden gereanimeerd.

Twee van de slachtoffers werden met ambulances afgevoerd. De gereanimeerde vrouw en het meisje werden per traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis. De per helikopter afgevoerde vrouw overleed vanmiddag nog in het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de slachtoffers en is bezig om familie te informeren.

Bij de reddingsactie op het Noordzeestrand werden ook drie honden uit het water gehaald. Eén van de dieren overleed ter plekke. De andere twee honden zijn in een dierenasiel ondergebracht.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Addie Floresse (7-3-2019 om 23:14)
Wat erg, sterkte voor de nabestaanden.
Popeye (7-3-2019 om 22:36)
Wanneer mensen hier mensen vragen wanneer t vloed wordt .. krijgt men de hoogwatertijd te horen ..DUS DENKT MEN NOG 6 (ZES!) UUR TE HEBBEN - zelfs de 'lokalen' trappen erin .. verdomde moordenaars!! k Heb vorige maand nog geattendeerd via de radio .. nee hoor, beter zeiken over honden op Haamstede .. Tsss, ZEEland, t mocht wat.
Popeye (7-3-2019 om 22:31)
Nee Kees, het gevaar ontstaat opzettelijk door foutief advies van ALLE authoriteiten hier die consequent hoog water met vloed blijven verwarren, ongeacht het aantal doden, of klachten dienaangaand!!
Kees (7-3-2019 om 19:42)
Tja als je op het strand gaat lopen is het verstandig eerst te kijken wanneer het hoog water is.