Vrachtwagenchauffeur rijdt te lang non-stop

Toegevoegd: 05-04-2019, 18.28 uur

Vrachtwagenchauffeur rijdt te lang non-stop
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Op de A58 bij Goes heeft de politie vandaag een vrachtwagenchauffeur betrapt die het niet zo nauw nam met de rij- en rusttijdenwet.

De chauffeur werd aan de kant gezet door het team verkeer Zeeland-West-Brabant. De chauffeur bleek vandaag bijna vijf uur aaneengesloten achter het stuur had gezeten. Nadere controle wees uit dat de man donderdag ruim zes uur zonder pauze had gereden.

De agenten hebben een boeterapport opgemaakt.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nils (6-4-2019 om 10:56)
Zucht maar 5u ik rij er regelmatig 8u onderbroken maar ben dan wel vrijgesteld van rij en rust tijden wegens Melktransport
Bumper; (6-4-2019 om 10:46)
Het zou beter zijn dat ze zich eens op andere zaken richten, wat een ophef zeg, Regeltjes die door al die oost Europeanen aan hun laars worden gelapt, maar die laten ze gewoon rijden, bumper;
AntiGSM (6-4-2019 om 10:24)
@Hans, inderdaad! Ik geef je groot gelijk, al die "bestuurders" met nauwelijks ervaring met die sleurhutten op de weg zijn een stuk gevaarlijker! Wel goed dat ze veel vrachtwagenchauffeurs aanhouden omdat er toch velen met telefoon bezig zijn of met drank op achter het stuur.
Eric van der Meer (6-4-2019 om 06:15)
WOW, knap hoor!! Jullie hebben iemand aangehouden die die dag nog geen half uur te lang gereden heeft want een chauffeur mag 4,5 uur nonstop rijden. Echt iets voor een nieuwsartikel dit..... Maar ik snap wel waarom dit geplaatst word, in Zeeland gebeurd namelijk geen ene klote.
Ronald (6-4-2019 om 02:02)
Hans, je hebt groot gelijk hoor, op rusttijden wordt bij caravans en campers niet gelet. Sommige vrije tijdschauffeurs zijn daarbij nog erg onervaren ook.
Archaios (6-4-2019 om 01:29)
Nou nou Hans, je komt nogal door hoor. Ja ik ben zelf vrachtwagenchauffeur...overtreding van rust en rijtijdenboekwet is geen crimineel gedrag. Controle is goed en beboeten ook. Het vasthouden van een mobiele telefoon door chauffeurs is een ernstiger vergrijp.