Weerbericht:
Opklaringen, overdag perioden met zon, vandaag nog een enkele bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Uitslaande brand in schuur IJzendijke

Toegevoegd: 06-06-2019, 05.42 uur
Door: Manfred Berrevoets

IJZENDIJKE – De brandweer is afgelopen nacht uitgerukt voor een uitslaande schuurbrand in IJzendijke. Er is mogelijk asbest vrijgekomen.

Even voor 04.00 uur werd er een brand ontdekt in een schuur aan de Statendijk. De brandweer schaalde de brand na enkele minuten op naar een middelbrand. Bij aankomst van het eerst blusvoertuig was het vuur uitslaan en woedde in de werkplaats van de schuur.

Door snel ingrijpen van de brandweer bleef de brand beperkt tot de werkplaats in één van de schuren op het terrein. Het dak raakte door de uitslaande brand beschadigd. Op het dak liggen golfplaten met waarschijnlijk asbesthoudend materiaal. Kleine delen van het dak zijn achter de schuur op het terrein terecht gekomen. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer is ter plaatse om vast te stellen of er sprake is van asbesthoudend materiaal. Uit voorzorg is het terrein afgezet zodat geen verdere verspreiding plaats kan vinden.

Een uur na de brand kon de brandweer het sein brandmeester geven. Er zijn twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen ingezet. De eigenaar van het bedrijf is bij aanvang van de brand korte tijd in de schuur geweest en heeft hierbij mogelijk rook ingeademd. Voor de zekerheid is er een ambulance ter plaatse geweest om persoon te controleren. Het is niet bekend of hij naar het ziekenhuis is gebracht.

De werkplaats en de aanwezige machines en gereedschappen zijn door de brand zwaar beschadigd. De brandweer verricht nog enige tijd nabluswerkzaamheden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (6-6-2019 om 12:07)
ik hoop dat alles meevalt en dat er geen dieren in de schuur waren man heel veel beterschap toegewenst