Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 70 km

Toch rustige zaterdag bij zwembad Koewacht

Toegevoegd: 29-06-2019, 18.46 uur - Update: 29-06-2019, 19.55 uur
Zeker zes politiewagens gingen op de melding af.
Zeker zes politiewagens gingen op de melding af.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

KOEWACHT - Het is zaterdag rustig gebleven bij het zwembad in Koewacht. Na een post van de politie op social media ontstond vanmiddag wat verwarring maar de politie was vandaag alleen preventief aanwezig en er waren geen nieuwe meldingen, zo benadrukt politiewoordvoerder Alwin Don.


De hondengeleiders van de eenheid Zeeland-West-Brabant plaatsen vanmiddag op Instagram en Twitter dat ze samen met Nederlands en Belgische collega's bij het zwembad waren ingezet vanwege een onrustige sfeer. Het bericht ging gepaard met een foto waarop zeker zes politiewagens te zien waren. Don: "De collega's doelden in het bericht op de situatie eerder deze week. De inzet nu was puur preventief en voor zover bekend hebben er vandaag ook geen incidenten plaatsgevonden."

Eerder deze week kondigde de Terneuzense burgemeester Jan Lonink een pakket maatregelen aan vanwege terugkerende ongeregeldheden bij het openluchtzwembad. Een groep Belgische jongeren zou regelmatig voor problemen zorgen. Woensdag kwam het tot een uitbarsting en hierop besloot de burgemeester alleen nog abonnementhouders toe te laten. Ook werden een extra lifeguard, bewakers en een camerasysteem toegezegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pinokkio regeert (30-6-2019 om 11:20)
Natuurlijk, verwarring zaaien en net doen alsof, ze denken zeker dat we daar intrappen ? Ik weet wel wie er hier overkomt als verwarde personen. Tja, ze kunnen het gewoon niet aan en dan gaan ze verhaaltjes verzinnen. Altijd de zelfde smoesjes en slappe excuusjes en als dat niet lukt trekken ze aan de touwtjes om het uit de media te halen en te houden (=censuur). Walgelijk gewoon dat bestuurders hier mee weg blijven komen. Er zijn mensen in elkaar geslagen en aangerand, en dan een beetje mooi weer lopen spelen en niets doen ? Al 2 jaar lang dus ! Er zijn geen woorden genoeg om mijn walging voor die miserabele ambtenaren uit te drukken.
Niemand (30-6-2019 om 10:44)
@ Iemand, dit IS de EU oplossing voor hun economische problemen. Nederland stemde daar zelf voor. Dit willen wij. U stemt toch ook weer ?
U vraagt, zij draaien (30-6-2019 om 10:34)
@ iemand, tja, die dorpsbewoners dachten zeker "dat is alleen in de grote stad" en bleven ze lekker hetzelfde stemmen.
Iemand (30-6-2019 om 03:12)
Ik vraag me persoonlijk toch wel eens af.. dit probleem zie je niet alleen hier maar overall terugkomen, grote steden en nu ook dorpjes. Je ziet het niet alleen in nederland maar in heel europa. Wanneer wordt het bevestigd en gezien? Waarom doet niemand gier iets aan? Wat is de oplossing? Er zijn dingen die echt moeten gaan veranderen voordat het helemaal fout gaat.
Cookie-instellingen beheren