Weerbericht:
Perioden met zon en een enkele bui, morgen bewolkt en regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

TBS geëist vanwege poging doodslag vriendin

Toegevoegd: 09-07-2019, 18.53 uur
TBS geëist vanwege poging doodslag vriendin
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 37-jarige C. van der S. uit Goes is dinsdag de maatregel van tbs met dwangverpleging geëist. Van der S. die heeft erkend maar toch vond dat enige nuancering ontbrak, wordt verdacht van poging doodslag op zijn toenmalige vriendin.

De vriendin ontdekte op Van der S' laptop dat hij met een andere vrouw het 'een en ander uitvoerde'. Toen Van der S. ook nog vond dat zij zijn mobieltje had gestolen, werd hij woest en eiste dat ze die aan hem terug zou geven. Hij pakte haar in oktober 2018 bij de keel, gaf haar de nodige trappen richting hoofd. Bij het afweren van die trappen brak ze haar pols.

Officier van justitie Linda van den Oever ging er vanuit dat Van der S. zijn partner niet met opzet van het leven probeerde te beroven, maar dat hij door de trappen en het dichtknijpen van de keel toch het risico heeft genomen dat ze door mogelijk hersenletsel zou kunnen komen te overlijden. Ofwel de zogeheten voorwaardelijke opzet.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (10-7-2019 om 07:03)
Kwaad worden is normaal geld voor ieder mens maar een vrouw zo toetakelen is niet normaal waar door de gevolgen zeer groot kunnen worden een persoon met een kort lontje
bram (10-7-2019 om 03:48)
Liefde gaat ver, heel......ver. Je knijpt gewoon haar strotje dicht, geeft nog enkele harde trappen en klappen na, breekt haar pols en daarna denk je dat je nog in je recht staat ook. Het is maar hoe je het bekijkt. Natuurlijk had zij jouw mobieltje niet mogen afpakken, maar....daar heb je het zelf toch een beetje (veel) naar gemaakt. Voor mij ben je gewoon een hele grote klojo, met een verrekt klein lontje. Ik hoop oprecht dat je daarvoor behoorlijk gestraft gaat worden. Jouw "vriendin" wens ik veel sterkte in deze rot situatie. Stuur deze idioot maar gerust de laan uit !