Twaalf boetes voor illegaal kamperen

Toegevoegd: 17-08-2019, 17.17 uur

Twaalf boetes voor illegaal kamperen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

WESTKAPELLE - De politie heeft vannacht op Walcheren twaalf bekeuringen uitgedeeld voor illegaal kamperen.

Tien van deze boetes, a 140 euro, werden uitgeschreven op een parkeerplaats aan de Hogeweg bij Westkapelle. Volgens de wijkagent van Veere blijft illegale nachtrecreatie een hardnekkig probleem en moet er gehandhaafd worden op dit op te lossen.

Veel mensen hadden snoesjes als: we kwamen te laat aan en hadden daardoor geen plek meer of ik wist niet dat het niet mocht. De agenten hadden hier geen boodschap aan en schreven een bekeuring uit.

Anderhalve week geleden werden ook al vijftien illegale wildkampeerders beboet en twee weken daarvoor nog eens tien.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nel (21-8-2019 om 22:54)
Alle discussie hierover is overbodig. Gewoon net als alle kampeerders naar een camping. Zijn de campers uitverkoren of zo? En of het wel of niet ergens anders wel mag, hier in Nederland mag het gewoon niet. Dus gewoon betaald kamperen. Ze laten nog een hoop troep achter ook dus.....
Remco (19-8-2019 om 17:46)
@Jantje, waarom zou de politie actie moeten ondernemen naar die platforms? De burger wilt toch zo min mogelijk bemoeienis met de overheid.. laat ze het lekker zelf regelen.
mieke (19-8-2019 om 17:12)
Nee, Achiel, het mag bijna nergens in Europa, alleen heel noordelijk, Schotland en Noorwegen.
Jantje (19-8-2019 om 15:26)
Het schijnt dat de hogeweg in Westkapelle op enkele Belgische apps/websites voor camperaars aangegeven staat als een plaats waar je mag overnachten. Misschien moet de politie eens actie ondernemen richting deze platforms
Franky (19-8-2019 om 13:53)
@Kees, De APV regelt dit en bijna in heel NL is parkeren van een caravan voor een aantal dagen toegestaan binnen de bebouwde kom op een parkeerplaats. Kleine gemeentes controleren hier heel weinig op, pas enkel bij klachten van bewoners. Vaak is dit hooguit 3 dagen aan 1 stuk tot max 10 dagen, ligt er aan wat de APV hier over zegt. Tja je hebt in der daad bewoners die hun sleurhut lekker voor een langere tijd stallen op een openbare parkeer plek. Echter bovenstaande geldt ook voor een aanhangwagen etc, parkeervakken zijn voor "personen" auto's bedoeld, vooral in de bebouwde kom.
P.Stoel (18-8-2019 om 15:00)
Hoge boetes voor parkeren en illegaal kamperen helpen alleen om een kwalijke naam in het buitenland te krijgen. Nederland is toch al duur voor onze Oosterburen. Maar helpt het werkelijk. We moeten handhaven, ook zo'n kreet .Maak een (overloop) plaats voor deze illegaal kampeerder, laat de politie een ticket afgeven ( met datum en een normale prijs), zodat bij latere controle op deze ( overloop )plaats dan niets illegaals gebeurd. Zo voorkom je tevens dat deze ( overloop)plaats door anderen wordt gebruikt. Wel wat extra werk maar wel wat sympathieker .