Weerbericht:
Bewolkt, in het zuiden lokaal wat regen. Morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie schiet man neer in Kortgene

Toegevoegd: 18-08-2019, 02.12 uur
Door: Manfred Berrevoets

KORTGENE - De politie heeft zaterdagavond in Kortgene een 53-jarige inwoner van het dorp neergeschoten. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.


Omstreeks 21.00 uur worden twee politie-eenheden naar de Burgemeester Snellenstraat gestuurd vanwege een uit de hand gelopen ruzie in de relationele sfeer. Daarbij had de verdachte diverse vernielingen gepleegd aan de woning van zijn ex-partner. Op het moment dat de agenten arriveren is de man al vertrokken.

Terwijl de aangifte van het slachtoffer wordt opgenomen, gaan andere agenten op zoek naar de man. In de tijd dat er in Kortgene naar de man gezocht wordt, is deze intussen weer teruggelopen naar de woning. Daar ontstaat een bedreigende situatie waarbij de politie genoodzaakt is om te schieten. De man werd in zijn been geraakt en is voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte is een bekende van de politie.

Het handelen van de betrokken agenten wordt onderzocht. Om de objectiviteit van het onderzoek te waarborgen wordt het onderzoek uitgevoerd door de Rijksrecherche, onder leiding van een officier van justitie. Daarbij wordt ook gekeken of agenten geweld hebben toegepast om hun werk te kunnen doen. Soms hebben politiemensen daarin geen keus. Geweld gebruiken mag echter niet zomaar, er zijn bepaalde voorwaarden en regels aan verbonden.

De Rijksrecherche onderzoekt de feiten rondom een incident: objectieve waarheidsvinding staat daarbij voorop. Belangrijk om te weten is dat de Rijksrecherche géén onderdeel is van de politie. Het is een onafhankelijke partij die onderzoek doet voor het Openbaar Ministerie.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rovhl (21-8-2019 om 12:01)
Prima optreden! Nederland is veel te soft geworden!!!
Aken (20-8-2019 om 19:36)
Jan.... politie handhaaft de wetgeving... en de wet wordt gemaakt in Den Haag... niet lopen miepen over dat ze respect moeten verdienen...eerst eens nadenken voor dat er iets geroepen wordt is mijn advies
Mijn mening (19-8-2019 om 19:22)
@ c de moor, van mij hadden ze ook wel wat hoger mogen raken. Ik heb respect voor de politie! Je zal maar hele dagen met zulk volk te maken hebben en vervolgens door zulke lui als u afgezeken worden. Ik denk als ze voor u komen dat u ze dan wegs
Tom Helgers (19-8-2019 om 19:00)
@C. De Moor: volgens het verslag dat u heeft gelezen!? U bedoelt het betreffende nieuwsartikel!? De politie schiet echt niet zomaar. Ik vind het knap dat deze agent heeft durven schieten. Goed het gekeken wordt of het rechtmatig is, maar nogmaals er is echt niet zomaar geschoten. Niet alles staat in het artikel C. De Moor!
AntiGSM (19-8-2019 om 17:44)
Dikke pluim voor de politie! Nu maar hopen dat ze er geen problemen mee krijgen, je zou als politieagent ook bijna niets meer durven in dit land waar de misdadigers beschermt zijn. Moet ik weer denken aan die Turken in Volendam die op een politieauto stonden te dansen, niemand deed wat! Moet je eens in België proberen, dan slaan ze je knie van tussen je onder en bovenbeen! En zo hoort het, respect voor die mensen! Wees blij dat dat nog de enige mensen zijn die proberen om zich in te spannen voor deze superzieke samenleving!
Jan (19-8-2019 om 17:37)
Rijksrecherche is een onafhankelijke partij? maar wordt betaald door de overheid. Hoe onafhankelijk ben je dan. Ik lees respect voor de politie in de reacties. Volgens mij moet je respect verdienen iets wat ze niet kunnen omdat je als burger compleet uitgemolken wordt bij de kleinste overtreding. Wat de uitkomst mag zijn van het onderzoek. De overheid is niet betrouwbaar!
Cookie-instellingen beheren