Dronken automobiliste rijdt tegen gevels

Toegevoegd: 22-08-2019, 14.30 uur

Dronken automobiliste rijdt tegen gevels
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

WATERLANDKERKJE - Bij de Turkeijeweg in Waterlandkerkje heeft een dronken automobiliste vannacht de gevels van twee woningen geraakt.

De bewoners schrokken rond 00.45 uur wakker en gingen kijken wat er gebeurd was. Een 23-jarige vrouw uit Waterlandkerkje bleek in een bocht de macht over het stuur te zijn kwijtgeraakt en vervolgens tegen de gevels te zijn gereden.

Toen de politie een blaastest van de vrouw afnam, bleek zij te veel alcohol gedronken te hebben. Om een exacte hoeveelheid alcohol te bepalen moest de vrouw mee naar het bureau. Daar blies ze tijdens de ademanalyse een waarde van 465 Ug/l: ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid.

Omdat de vrouw een beginnend bestuurster was, werd haar rijbewijs ingevorderd. De Officier van Justitie beslist later wat er met haar rijbewijs gebeurt. De auto van de 23-jarige is waarschijnlijk total loss. De schade aan de gevels wordt onderling geregeld. Een schadebedrag is niet bekend.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (24-8-2019 om 10:06)
Het is maar wat je belangrijk vindt, de kater komt later. Definitieve ontzegging is redelijk, ze kunnen het toch niet laten.
Biggetje (23-8-2019 om 07:52)
Wat er met haar rijbewijs moet gebeuren is volgens mij duidelijk. Onverantwoord gedrag. Rijbewijs voorgoed innemen en de eerste 5 jaar geen nieuwe kans om een nieuwe te halen. Ze heeft dan ruim de kans om na te denken wat ze belangrijker vindt alcohol of auto .