Elektra kamers afgesloten vanwege veiligheid

Toegevoegd: 01-11-2019, 16.42 uur

Elektra kamers afgesloten vanwege veiligheid
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Zes kamers in Terneuzen mogen tijdelijk niet verhuurd worden omdat sprake was van brandgevaarlijke situaties. De overtredingen werden geconstateerd bij huiscontroles. Hierbij werd ook ontdekt dat 31 personen ten onrechte stonden ingeschreven, zo meldt de gemeente.

De handhavingsactie is een opvolging van de eerdere twee integrale huiscontroles vorige maand. Daarbij waren op zeven adressen grote zorgen over de (brand)veiligheid. Om deze reden werd nu nader gecontroleerd. “Uit de inspectie gisteren bleek dat de elektrische installaties inderdaad brandgevaarlijk zijn. Daarom zijn zes van de zeven adressen tot nader order van elektriciteit afgesloten door de netwerkbeheerder.

“De eigenaar van de panden moet eerst alles in orde maken voordat hij de kamers weer mag verhuren. Wij zetten daarvoor juridische vervolgstappen”, zo meldt de gemeente Terneuzen. Omdat de woningen afgesloten zijn van elektriciteit, heeft de gemeente in overleg met de tien aanwezige bewoners geholpen om tijdelijk onderdak te vinden. Bij de eerdere controles waren op veel adressen arbeidsmigranten betrokken, maar op deze zes adressen woonden volgens de gemeente geen arbeidsmigranten.

In het kader van de Wet basisregistratie personen werd ook nader onderzoek gedaan naar wie was ingeschreven op adressen en wie er daadwerkelijk woonde. In totaal 31 personen bleken niet echt te wonen op het adres dat was opgegeven. De gemeente doet hier vervolgonderzoek naar.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (2-11-2019 om 19:42)
goed gedaan moet veel meer naar gekeken worden .je zal er maar naast wonen en door slechte elektra zal de boel gaan branden