Weerbericht:
Winterse buien, in het zuidoosten eerst (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Rook ingeademd bij flatbrand Vlissingen

Toegevoegd: 10-12-2019, 02.00 uur - Update: 10-12-2019, 02.20 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bij een brand in een flatgebouw in Vlissingen heeft in de nacht van maandag op dinsdag een man rook ingeademd. Hij is daarom behandeld door de ambulancedienst.


De brand woedde op de vierde etage van een complex aan de Dreesstraat. Nadat rond 00.45 uur de hulpdiensten waren gebeld, werd direct de Vlissingse brandweer op pad gestuurd. Binnen korte tijd werd opgeschaald naar middelbrand en er rukten twee tankautospuiten en een hoogwerker uit.

De brand woedde volgens de Veiligheidsregio Zeeland in de keuken van een appartement. De brand bleef beperkt tot die ruimte maar er kwam wel veel rook vrij. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon kort na 01.00 uur al doorgeven dat er sprake was van een kleine brand.

Nadat de brand was ontdekt, werden verschillende buren uit hun huizen gehaald. Een man ademde rook in. Hij kreeg zuurstof in een brandweerwagen. Voor hem kwam na enige tijd alsnog een ambulanceteam met spoed ter plaatse. De man is ter plaatse in de ambulance behandeld.

Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoner(s) te helpen bij het afhandelen van de schade. Rond 01.50 uur waren alle brandweervoertuigen weer terug op de kazerne aan de Olympiaweg.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren