Weerbericht:
Winterse buien, in het zuidoosten eerst (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote zoekactie naar mogelijke drenkeling

Toegevoegd: 25-12-2019, 00.17 uur - Update: 14-01-2020, 10.56 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Rondom de Oosterscheldekeringis sinds dinsdagavond gezocht naar een (vermoedelijk) te water geraakt persoon.


De zoekactie rond de Stormvloedkering tussen Vrouwenpolder en Neeltje Jans werd rond 23.25 uur opgestart. Zowel de KNRM-reddingboten Fred als Koos van Messel (beiden station Neeltje Jans) werden opgeroepen. Ook twee ambulances en een traumahelikopter werden na de melding naar Neeltje Jans gestuurd.

Momenteel zoekt de KNRM aan de Oosterscheldezijde van de N57 naar de drenkeling. Even na middernacht is de Rotterdamse traumahelikopter gearriveerd bij de Faelweg op het voormalige werkeiland. Het traumateam stond hier samen met de twee ambulanceteams stand-by. Rond 00:45 uur is het medische personeel weer ingerukt.

Rond 00.15 uur was ook een Search- and Rescuehelikopter van de Nederlandse Kustwacht ter plekke. Deze is direct gaan zoeken boven de Oosterschelde. Omstreeks 00.30 uur werd door de bemanning van reddingboot Fred de Jacobahaven bij Kamperland afgezocht. De politie zocht hier ook, maar dan vanaf de kant. Tot nu toe echter zonder resultaat. 

De zoekactie wordt sinds 00.40 uur ook ondersteund door de RWS75 van Rijkswaterstaat. ​Over de omstandigheden waarbij de persoon te water is geraakt, is nog geen informatie beschikbaar. Om 01.30 uur is de zoekactie afgeblazen.

Update 14-01-2020: De persoon om wie het draaide meldde zichzelf de volgende dag bij de politie nadat ze de commotie gelezen had op social media, zo heeft de politie op 13 januari alsnog naar buiten gebracht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (26-12-2019 om 07:34)
Wat een groot opsporing actie als je zo dat leest,lijkt mij een zeer moeilijke voor een ieder dat in de nacht te zoeken en dan toch na niets gevonden te hebben en dan te beëindigen en niets gevonden.
Cookie-instellingen beheren