Weerbericht:
Komende nacht en morgenochtend regen en (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken bestuurder vlucht na achtervolging

Toegevoegd: 26-12-2019, 09.58 uur
Dronken bestuurder vlucht na achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie heeft woensdag na een wilde achtervolging door Middelburg een automobilist aangehouden. De man had te veel gedronken.


Een motoragent wilde rond 06.15 uur een personenauto controleren. De auto reed op een nogal ‘opvallende manier’ over de Blauwedijk en ging vervolgens met hoge snelheid de Schroeweg op. De agent is achter de auto aangereden en zag hoe de bestuurder zijn snelheid bleef verhogen. De auto reed met ongeveer 100 kilometer per uur de Statenlaan in. Toen de agent de automobilist een stopteken gaf werd de snelheid alleen maar hoger en waren er uitlopers tot 120 kilometer per uur.

De achtervolging ging via de J.W. Thibautstraat, de  Johan van Reigersbergstraat, via de J.G. Schorerstraat en de J.A. van de Perrestraat weer terug naar de Johan van Reigersbergstraat. Daar zette de bestuurder de auto in een parkeervak en rende er vervolgens vandoor.

De man werd even later op het Meiveldpad aangehouden door de politie. Hij is ingesloten in een politiecellencomplex. Daar heeft hij een verklaring afgelegd en is hij ’s middags weer naar huis gestuurd. De auto waarin hij had gereden is, na overleg met de Officier van Justitie, in beslag genomen vanwege het rijgedrag van de bestuurder.

Het rijbewijs van de man (beginnend bestuurder) is ingevorderd omdat hij bijna vier keer teveel gedronken had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Daarna vindt nog overleg plaats met de Officier van Justitie over de verdere afhandeling van de zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (26-12-2019 om 16:49)
ze hadden die idioot op moeten sluiten tot na nieuwjaar. verder zijn rijbewijs versnipperen--zijn auto in de pers. zware boete en 25 jr niet meer mogen rijden.
Mijn mening (26-12-2019 om 14:27)
Mooi, weer zón lamzak van de weg af. Hij heeft wel bewezen dat hij geen rijbewijs waardig is en om die reden zou hij voor de duur van tien jaar niet opnieuw mogen afrijden. Ik ben trots op je jongentje!
ko (26-12-2019 om 12:14)
Gelukkkig geen Doden ,of gewonden .Beginnend bestuurder en 4x teveel alcohol genomen.Uitspraak volgt,kan ik wel zeggen ,nooit meer op de openbare weg met geen enkel motovoertuig.
Goesenaar (26-12-2019 om 11:49)
Dit soort aso's hoort niet thuis in het verkeer. Tenminste 10 jaar rij ontzegging. En auto in de shredder.
Peter (26-12-2019 om 11:08)
Kijk. Dit is een goed optreden. Een vasthoudende motoragent, die ook nog kans ziet de vluchtende man te blijven volgen. En een daarna kordaat optreden van de rest van de Rechterlijke macht! Dit signaal mag afgegeven worden. Dit gedrag tolereren we NIET! Super!
Joris (26-12-2019 om 10:13)
Een beginnend bestuurder die 4 keer teveel drinkt. Dit had zomaar heel anders kunnen aflopen, zie de gebeurtenis in Goes vorig jaar met 2 doden tot gevolg. Op het rijexamen kunnen ze het voertuig wel goed besturen maar ze hebben het verantwoordelijkheidsbesef van een walnoot. Omdat er deze keer geen slachtoffers te betreuren zijn mag deze nietsnut het op korte termijn nog eens proberen. Door zo soepel om te gaan met ernstig wangedrag in het verkeer maak je als overheid een dikke neus naar verkeersslachtoffers en hun familie. Het belang van de drankrijder gaat voor het belang van de burgers die hij in de nabije toekomst nog gaat doodrijden. We zijn lekker bezig, kom maar op met die toekomst.
Cookie-instellingen beheren