Weerbericht:
Wisselvallig, in het zuidwesten veel wind
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 72 km

Kind gewond bij incident achtergelaten vuurwerk

Toegevoegd: 02-01-2020, 12.47 uur
Kind gewond bij incident achtergelaten vuurwerk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SINT PHILIPSLAND - Een kind is woensdagmiddag gewond geraakt toen dit achtergelaten vuurwerk probeerde af te steken. Dat heeft de politie bevestigd.


Het incident gebeurde rond 15.15 uur bij de Schelpkreekstraat. Er zou een ambulance ter plekke zijn geweest maar de politie kan die informatie niet bevestigen. De politie kan sowieso niet veel details over het ongeluk geven vanuit privacy-oogpunt maar geeft wel aan dat het kind voor verdere behandeling naar het ziekenhuis is gebracht.

Hoe oud het kind precies is en of het om een jongen of een meisje gaat, is niet duidelijk. Ook is niet bekend of er sprake was van achtergelaten illegaal of legaal vuurwerk.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (3-1-2020 om 15:46)
Ik vindt het mooi om naar te kijken ( als het vuurwerk in de lucht opengaat) Ik vindt het triest dat ze de andere dag te besodemieterd zijn om de rotzooi op te ruimen Ik vindt dat je dan geen beetje fatsoen heb.
explosieven, geen vuurwerk (2-1-2020 om 20:20)
ik ken zelfs een ouder die zijn ondertussen al volwassen zoon duizenden euro's leent zodat hij zijn handeltje in illegaal zwaar vuurwerk lekker een centje bij kan verdienen. schade dit jaar een slordige 15 miljoen. En wat te denken van de terreurdaad in sluiskil ? Dorpelingen zijn gewoon bang en durven niet eens te spreken omdat ze vrezen voor een afrekening met een "vuurwerk" explosief. vuurwerk wordt gewoon gebruikt voor criminaliteit en terreur. Maar het gros vind het allemaal maar leuk en traditie en dat soort meeloopgedrag. Gewoon verbieden en wie er nog gepakt wordt met illegaal vuurwerk explosieven gewoon vastzetten als terrorist, zonder proces een half jaar in de cel dus.
Anti-vuurwerk (2-1-2020 om 17:29)
Piet, Liesbeth en gast: mee eens. Zou verbieden helpen? Ik weet het niet, velen zijn echte tokkies, iig degenen die dat illegale vuurwerk, die bommen, afsteken. Ze doen dat vaak op steeds verschillende plaatsen (lopen ermee door dorp of stad) en zo zijn ze niet te traceren. Of burgers moeten veel meer erop letten, foto’s maken en kunnen opsturen via de app naar de politie. Zoiets. Vuurwerkhaters verenig u!!
Fijne Buren... (2-1-2020 om 17:26)
Natuurlijk, kinderen moeten worden opgevoed en dat is bij sommigen blijkbaar al compleet op het moment dat ze geboren worden. Kinderen moeten nog leren..dat zijn sommigen zeker vergeten van zichzelf ? Of waren die ook al perfect bij geboorte soms ? Want dan mag je je vuurwerk gewoon achterlaten en moeten die kinderen maar opletten en niet zo dom doen of anders ligt het aan de ouders. ja ja, zo lust ik er ook nog wel 1 "het begint bij de ouders". Probeer dit maar goed te praten door kleine kinderen de schuld te geven dat ze zich verwonden aan de troep van de "volwassenen".. Dat soort kindvrindelijke buren zit iedereen op te wachten soms ? Hopelijk reaguur jij vanuit de bajus of elders waar geen kinderen zijn.
Moeder (2-1-2020 om 16:33)
Waarschuwen ouders daar niet meer voor? Veel beterschap voor het kind.. Harde les... :-(
het begint bij de ouders (2-1-2020 om 16:00)
Rommel achterlaten is natuurlijk niet netjes en gevaarlijk. Maar de ouders zouden de kinderen ook beter opvoeden door te leren dat ze die rommel moeten laten liggen. Om nou de persoon die rommel achterlaat voor de schade aan het kind aansprakelijk te stellen of erger nog de persoon toewensen dat hij/zij zichzelf opblaast gaat mijn pet te boven. Als ik zulke reacties lees kan ik mij niet anders in denken dat die personen zelf in zo'n 'asocialen straat' woonachtig zijn.