Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 172 km

Litouwer opgepakt voor diefstal BMW

Toegevoegd: 03-02-2020, 13.18 uur
Litouwer opgepakt voor diefstal BMW
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

SLUIS - Een 21-jarige man uit Litouwen is afgelopen nacht omstreeks 01.50 uur op het Walplein in Sluis aangehouden ter zake heling omdat hij kort daarvoor in een gestolen auto zou hebben gereden.


Vannacht kreeg de politie omstreeks 01.15 uur een melding dat in Maldegem (B) een personenauto van het merk BMW gestolen was. Dankzij het Track & Trace systeem en GPS kon de rechtmatige eigenaar zijn auto volgen. Het voertuig kwam tot stilstand op de Sint Peterstraat in Sluis. De bestuurder verliet de auto.

Na een zoekactie werd een 21-jarige Litouwer op het Walplein als verdachte aangehouden. De eigenaar vertelde dat de autodief gebruik had gemaakt van het ritueel dat hij de auto start dan zich binnen omkleedt om vervolgens dan weg te rijden in een warme auto. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
motorob (4-2-2020 om 18:28)
In Scandinavische landen hebben ze al jaren een systeem in de auto die je op de elektrischiteit aansluit die je auto warm houdt en de accu vol, misschien iets voor deze BMW rijder?
Edwin (4-2-2020 om 18:12)
Als die Litouwer een ongeval had veroorzaakt kon die Belg medeverantwoordelijk worden gesteld. Daar denken die slimmeriken niet aan die hun auto onbeheerd laten warm draaien..
Zeeuwse Showride (4-2-2020 om 11:40)
In Litouwen schijn je gewoon auto's mee te mogen pakken ;) Sowieso is Litouwen een achtergebleven land (ik werk samen met een Litouwer dus ik weet er genoeg van). Ook inderdaad wel lomp van de eigenaar om de auto te starten en weer z'n huis in te gaan.... Niet zozeer vanwege het milieu, wel vanwege de motor
optimist (4-2-2020 om 11:32)
Ja ,en wat slim hè die inlandse bewoners die eerst hun auto met draaiende motor gereed zetten en na 10 minuten terug komen en ontdekken dat de auto weg is!
anoniem (4-2-2020 om 09:35)
hopelijk een goede les voor de eigenaar, heeft dit zelf in de hand gewerkt. Denk de volgende keer eens goed na, lekker bezig voor de buurt en zeer zeker het milieu. Advies doe een dikke jas aan als je in een koude auto stapt, denk niet alleen aan je zelfrouwens de temp. was nog boven nul.
Nel (3-2-2020 om 16:37)
Eerst omkleden nadat de auto al gestart is omdat hij dan weg kan rijden in een warme auto!!???Hoe dom kan je wezen. Makkelijker kan je het een dief toch niet maken?
Cookie-instellingen beheren