Weerbericht:
Perioden met zon en enkele (onweers)buien. Morgen meer onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Overtredingen bij verkeerscontroles Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 08-02-2020, 10.30 uur
Overtredingen bij verkeerscontroles Zeeuws-Vlaanderen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

TERNEUZEN - Tijdens verkeerscontroles die vrijdagavond plaatsvonden in Zeeuws-Vlaanderen werden twee mannen betrapt die onder invloed van drugs reden en één man die met valse kentekenplaten op een auto reed.


In Kapellebrug controleerden agenten omstreeks 20.20 uur een auto met een Belgisch kenteken. De bestuurder werd aangesproken en de agenten roken een hen bekende henneplucht uit de auto komen. Uitlevering van alle aanwezige drugs werd verzocht, maar de inzittende van de auto had verder niets bij zich. De man, een 29-jarige Antwerpenaar, moest een speekseltest ondergaan waaruit bleek dat hij onder invloed was van THC, de werkzame stof in wiet. Een blaastest om te controleren of hij had gedronken bleek negatief.

In Westdorpe controleerden agenten rond 21.15 uur op de Vissersverkorting een auto met een Litouws kenteken. Het voertuig identificatie nummer en het kenteken kwamen niet overeen. De auto van de 22-jarige man uit Zelzate (B) zal door de politie op herkomst onderzocht worden. Op de Tractaatweg in Terneuzen werden agenten rond 22.00 uur met hoge snelheid ingehaald door een personenauto. De auto haalde de agenten met ongeveer 160 kilometer per uur in, terwijl de maximum toegestane snelheid daar 100 kilometer per uur is. De auto werd aan de kant gezet en bij het aanspreken van de bestuurder, een 31-jarige Terneuzenaar, kregen de agenten het vermoeden dat hij onder invloed reed. De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij niet gedronken had. Uit de speekseltest die hierop volgde bleek dat hij wel onder invloed was van THC.

De twee mannen die onder invloed reden zijn meegenomen naar het politiebureau. Daar heeft een GGD-arts van allebei een bloedafname gedaan. De bloedmonsters zullen worden opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) waar het zal worden onderzocht. Als de uitslag daarvan binnen is beslist de Officier van Justitie over de verdere afhandeling van de zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (8-2-2020 om 11:35)
Lang leve de arbeidsmigranten, ze rijden allemaal met auto's met buitenlands kenteken. betalen dus geen Nederlandse wegenbelasting. zijn dus moeilijk traceerbaar bij controles op verkeersovertredingen. gaan dan in 80% van de gevallen vrijuit. Wetgeving moet zijn, Hier werken dan bij registratie als Nederlandse werknemer ook een Nederlands kenteken met bijbehorende belastingen en verzekeringen.
KooK (8-2-2020 om 10:54)
Verdere afhandeling ??? Denk je die man uit Litouwen nog terugkomt ? Die Belg komt ook niet meer terug hoor haha er zijn 3 miljoen mensen die dagelijks wiet roken en gewoon aan verkeer deelnemen en dan nog de mensen die met hun Smartphone aan verkeer deelnemen dat zijn er ook wel 15 miljoenen en dan nog de Oost- Europeanen die hier met 100.000'n rondrijden en er zijn maar 12000 agenten op de weg ofzo dus dit komt NOOIT meer goed.. Beste oom Agent heeft niet eens de capaciteit om te controleren en uit een ander land is al helemaal onbegonnen werk want die komen niet voor de rechter en betalen nooit iets ( dankzij Brussel ) !