Weerbericht:
Eerst plaatselijk mist, later een enkele bui. Zondag meer buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Drenkeling waait van kade M’burg en overlijdt

Toegevoegd: 21-02-2020, 18.37 uur - Update: 21-02-2020, 20.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij de Maisbaai in Middelburg is vrijdag aan het begin van de avond een persoon te water geraakt. Volgens de politie gebeurde dat door een windvlaag. Het slachtoffer, een 80-jarige vrouw uit Middelburg, is enige tijd gereanimeerd maar inmiddels overleden.


De melding van het waterongeval nabij het Kanaal door Walcheren kwam rond 18.25 uur binnen bij de hulpdiensten. Direct werd naast de ambulancedienst en de politie ook de brandweer opgeroepen. Onder meer een waterongevallenwagen en een ladderwagen werden opgeroepen maar rond 18.30 uur kon al worden gemeld dat de persoon, die zich nabij winkelschip Jos Boone bevond, uit het water was geraakt en dat verdere inzet van de brandweer niet nodig was.

Volgens de politie waaide het slachtoffer het water in en kon deze later door een omstander op de kant worden gebracht. Het slachtoffer werd lange tijd in een ambulance behandeld door ambulencepersoneel. De drenkeling is ook enige tijd gereanimeerd maar uiteindelijk is de hulpverlening rond 19.10 uur gestaakt. De alarmcentrale alarmeerde ook de traumahelikopters uit Rotterdam en Nijmegen maar geen van beide helikopters kwam daadwerkelijk ter plaatse.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van dit ongeval.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse Showride (22-2-2020 om 10:56)
Gecondoleerd voor de nabestaanden... @de openbare ruimtelijke(wan)orde: hekjes langs kades zijn zeer hinderlijk voor schepen die er afmeren, wij moeten onze trossen en "loopplanken" ook ergens kwijt
de openbare ruimtelijke(wan)orde (22-2-2020 om 09:43)
Vroegáh, had men ook hekjes aan een kaai. tegenwoordig hebben we stedenbouwkundigen bij de gemeente die dik verdienen en het architectonisch mooier vinden dat het allemaal open en ruim is. Dan komen de gebouwen beter tot hun recht en zijn ze meer waard of zoiets onmenselijks. Dat men dan zo in het water kan vallen zal ze een biet wezen. Bejaarden en kinderen moeten dan zelf maar uitkijken, vinden ze.. ziehier het resultaat, Dan had men vroegáh toch meer verstand dan zo een duur betaalde hedendaagse bobo's met die esthetisch/financiele obsessies. bravo, mooie stad hoor muddelburg !!!
Zeeuw (22-2-2020 om 08:14)
Wat een vreselijke toestand. Heel veel sterkte toegewenst aan de nabestaanden.
Wim (22-2-2020 om 07:41)
Wat en storm te weeg kan brengen waar door die vrouw in t,water terecht is gekomen en verdronken wie staat daar nu bij stil dat zoiets plaat kan vinden,bij deze wensen we de nabestaande veel sterkte toe.
Jose (22-2-2020 om 00:11)
Wat een verdrietig verhaal. Op 80 jarige leeftijd zo aan je eind te komen.Heel veel sterkte aan familie, vrienden ,hulpverleners. Lieve mevrouw, U krijgt vast een mooi plekje in de hemel.