Weerbericht:
Overdag grijs en af en toe (mot)regen, vrijdag meest droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Drie aanhoudingen in onderzoek naar drugshandel en witwassen

Toegevoegd: 04-03-2020, 15.38 uur
Drie aanhoudingen in onderzoek naar drugshandel en witwassen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

GOES - Sinds september 2019 zijn rechercheurs van Politie Zeeland-West-Brabant bezig met een onderzoek naar handel in verdovende middelen en witwassen door drie Goesenaren van 21, 21 en 53 jaar oud. De drie zouden een taxibedrijf gebruiken als dekmantel voor hun drugshandel.

Eind januari van dit jaar zijn de drie verdachten tijdens een actiedag aangehouden. De twee 21-jarige verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld, zij blijven nog wel verdachte in deze zaak. De hoofdverdachte, de 53-jarige man, zit nog altijd vast. Na de aanhouding van de drie verdachten deed de politie, onder leiding van een rechter-commissaris, huiszoekingen in de woningen van de verdachten en in een loods op een industrieterrein in Goes. Bij die zoekingen namen agenten verschillende zaken in beslag die mogelijk relevant kunnen zijn voor het onderzoek. Ook werden verschillende voertuigen van het taxibedrijf in beslag genomen voor onderzoek.

Deze zaak betreft volgens de politie een typisch voorbeeld van ondermijning, omdat de verdachten het taxibedrijf mogelijk gebruikten om hun drugshandel mee te drijven. ‘’De vermenging van de onderwereld met de bovenwereld is één van de ‘criteria’ voor ondermijning. Criminelen maken gebruik van de legale diensten die in de bovenwereld beschikbaar zijn om hun illegale zaken te kunnen afhandelen. Op die manier raken onder- en bovenwereld met elkaar verweven, raken normen vervaagd en neemt het gevoel van veiligheid in de samenleving af. De overheid treedt gezamenlijk op tegen dergelijke praktijken’’. Zo laat de politie weten. In dit geval is het recherche-onderzoek naar de handel in verdovende middelen afgerond.

Het onderzoek naar witwassen is nog in volle gang. De politie werkt hierin onder andere samen met de Belastingdienst en de gemeente Goes.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (5-3-2020 om 07:31)
Hoe is het mogelijk om zoiets te organiseren om die rotzooi van drugs te verhandelende de onder en boven wereld en wat zal er nog meer ontdekt worden ,ik vraag me eigen altijd af hoe kan je nu aan zoiets beginnen, wat toch een keer ontdekt word ,zo ook de auto's die daar aan wezig waren
Zamspw (5-3-2020 om 00:01)
Misgunners
Klaas (4-3-2020 om 17:38)
Tunnelvisie