Weerbericht:
Overwegend bewolkt en af en toe regen of een bui. Morgen (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Agent bijna aangereden door scooterrijder

Toegevoegd: 06-04-2020, 13.07 uur
Agent bijna aangereden door scooterrijder
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTKAPELLE - Een agent die zaterdag in Oostkapelle een groep jongeren wilde wegsturen, is bijna omver gereden door een jongen op een scooter. Dat zegt de politie.

Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) waren zaterdagmiddag op een parkeerplaats bij de Duinweg. Hier was namelijk een tiental jongeren aan het crossen op bromfietsen. De politie werd gevraagd assistentie te verlenen en ging daarom rond 14.30 uur ook ter plekke.

Nadat de agenten hun voertuig op het fietspad hadden gezet, kwam één van de jongens op de agenten afgereden. Hij negeerde een stopteken van de agent en reed recht op de agent af. Volgens de politie sprong de agent in kwestie daarom weg maar werd hij desondanks toch nog geraakt door de scooter. De agent liep lichte verwondingen op, de scooterrijder reed weg richting Oostkapelle.

De politie is op zoek naar getuigen en mensen die weten wie de scooterrijder is. Het ging om een licht getinte jongeman van ongeveer 20 jaar oud. Hij had donker haar en reed op een donkerkleurige bromfiets. Tips zijn welkom via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Informatie kan ook doorgegeven worden via WhatsApp: 06-12207006 of via het Team Criminele Inlichtingen (te bereiken via 0900-8844, niet uw naam zeggen en vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen)).


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
peter (7-4-2020 om 11:10)
Naast dat vluchten voor de politie niet verboden is moet je wel goed beseffen: Mensen die vluchten zodra de politie komt, die rijden niet in op agenten. Die proberen juist te vluchten van agenten. Als je een smalle scooter niet kan ontwijken die van je probeert weg te komen dan doe je het er om. Al vaker is gebleken dat agenten zich voor een voertuig werpen om een stopteken kracht bij te zetten. Mensen bewust van de simpele boete-categorie 'negeren van een stopteken' naar de categorie 'poging tot doodslag-op een agent', waar jarenlang celstraf op staat, proberen te krijgen is m.i. anders ook maar weinig blijk van respect of normaal verstand. Zeker indien dit een bewuste eigen keuze is zonder bijkomende schade of letsel moet je dit laten.
Oud (7-4-2020 om 10:57)
Respect moet je afdwingen. Vroegah trapte de agent je gewoon van de brommer af. En belediging dan wel spugen kwam niet eens in je op, want dan vloog je letterlijk de politiebus in. Veel lol gehad in het verleden met het zien van deze taferelen.
VdVonck (6-4-2020 om 21:39)
Uiteraard Kees! Je hebt maar gewoon respect te tonen voor gezag. Of de agent er nou voor gesprongen is zoals u insinueert doet er niet toe. Het negeren van een stopteken is een feit.
Kees (6-4-2020 om 17:48)
Als je als Agent met het geven van een stopteken voldoende afstand houd kan je niet geraakt worden. Achteraf blijkt te vaak dat de Agent voor de brommer of scooter is gesprongen.
Ttftgff (6-4-2020 om 14:13)
trek je dienstwapen dan gat die niet kunnen ontsnappen