Weerbericht:
Bewolkt en perioden met (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Overtredingen en openstaande boetes bij controle door straatraces

Toegevoegd: 11-04-2020, 18.17 uur
Overtredingen en openstaande boetes bij controle door straatraces
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

TERNEUZEN - De politie en de gemeente Terneuzen hebben de handen ineengeslagen in de aanpak van illegale straatraces in Zeeuws-Vlaanderen. Bij een loods werden vandaag overtredingen geconstateerd. Eén persoon had nog voor bijna 1100 euro aan boetes openstaan.

De politie constateerde afgelopen zondag dat een groep straatracers samenschoolde bij een loods aan de Industrieweg te Terneuzen. Bij de loods was sprake van een feestje, er werd harde muziek gedraaid en meerdere personen dronken er bier. Uit nader onderzoek bleek dat in de loods activiteiten plaatsvinden die in strijd zijn met het bestemmingsplan. De politie en de gemeente hebben vandaag samen opgetreden.

Door de gemeente Terneuzen werden meerdere BOA’s, een toezichthouder bouw & wonen en een juridisch adviseur ingezet. Ook meerdere politieagenten sloten zich aan bij de controle. Tijdens de controle bleek dat er in de loods volop aan auto’s en scooters gesleuteld werd. Ook werden er meerdere milieuovertredingen geconstateerd. Dit is in strijd met de voorschriften. De gemeente stelt een rapport op en gaat bestuurlijk optreden.

De politie heeft de gebruiker van de loods alsnog proces-verbaal aangezegd vanwege de samenscholing afgelopen zondag. Deze ontkende overigens iets met de straatraces van doen te hebben. Tijdens de controle trof de politie ook nog een persoon die nog bijna 1100 euro aan boetes had openstaan. De politie heeft het bedrag direct geïnd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750