Weerbericht:
Overdag perioden met zon, kans op een bui. Donderdag grijs en regenachtig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Paard zit vast in badkuip Middelburg

Toegevoegd: 13-04-2020, 13.57 uur
De brandweer heeft het paard uit de badkuip gehaald.
De brandweer heeft het paard uit de badkuip gehaald.
© Foto: Jordan Pinas
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De brandweer is vandaag in Middelburg uitgerukt voor een paard welke vast zat in een badkuip.

Rond 11.55 uur zagen omstanders dat in een weiland aan de Koninginnelaan een paard in een badkuip lag en er niet meer zelfstandig uit kon komen. Toegesnelde hulpdiensten hebben het prikkeldraad rondom het dier weggeknipt. De brandweer heeft vervolgens het paard uit de badkuip gehaald.

Nadat het dier weer op zijn benen stond is deze onderzocht door een dierenarts. Het paard liep wat lichte verwondingen op maar kon weer herenigd worden met de andere paarden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
LL (13-4-2020 om 22:32)
Oude badkuipen worden vaak gebruikt als drink waterbak voor paarden. Wellicht is het paard geschrokken of opgejaagd en daardoor in de badkuip terecht gekomen. Wellicht zijn oude badkuipen toch niet zo veilig en zijn de automatische drinkbakjes veiliger! Jose: dit gaat beslist niet op een dom paard! Paarden zijn vluchtdieren en in blinde paniek kunnen ze soms vreemd terecht komen!
Jose (13-4-2020 om 19:38)
Ook oudere paarden kunnen beter een douche dan een bad nemen! Dom paard. Maar gelukkig heeft iemand dit gemeld en is paard erop een paar schrammen goed van afgekomen. Zo rond 17.00 uur liepen ze vanmiddag ,13 april gezellig naast elkaar te grazen.Omdat er maar weinig water in de kuip stond en het hij of zij paard er niet bij kon en dorst had?
Nana (13-4-2020 om 14:39)
Ik ben verbaast hoe kan een paard nu in een badkuip terecht komen???? In ieder geval hulde aan de brandweer!!!!