Weerbericht:
Perioden met zon, vandaag nog een enkele bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Bestuurder onder invloed bijt agent

Toegevoegd: 18-04-2020, 09.03 uur - Update: 18-04-2020, 11.52 uur
Bestuurder onder invloed bijt agent
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - Een agent is vannacht gebeten toen hij bij Kruiningen iemand wilde aanhouden die onder invloed had deelgenomen aan het verkeer.

Het incident gebeurde rond 02.00 uur maar had zijn oorsprong al eerder vanacht. De politie werd rond 00.30 uur bij een vechtpartij in huiselijke kring aan de Europastraat in Hansweert geroepen. Twee vrienden kregen ruzie, wat uitmondde in een flinke vechtpartij. Toen agenten arriveerden, was de vechtpartij beëindigd. De politie nam poolshoogte, maar de dronken mannen verwachtten niks meer van de agenten, waarop zij weer vertrokken.

Rond 2.00 uur zagen dezelfde agenten een auto rijden, die ze eerder in de straat hadden gezien bij de vechtpartij tussen de twee mannen. De auto slingerde van links naar rechts en dreigde bijna tegen een vangrail aan te rijden. Een tweede politie-eenheid werd opgeroepen, waarna de auto op de Oude Rijksweg (N289) bij Kruiningen aan de kant werd gezet. Dat gebeurde vlakbij de op- en afrit van de A58.

Controle
De bestuurder bleek één van de mannen, die ze eerder na de melding van de vechtpartij hadden ontmoet. Hij werkte gelijk niet mee aan de controle en omdat de politie vermoedde dat hij onder invloed had gereden, wilde de agenten hem aanhouden. De 27-jarige man uit Bergen op Zoom verzette zich echter en beet één van de aanwezige agenten. “Zeker in deze tijden tolereren wij dit absoluut niet. Door de collega is dan ook aangifte gedaan”, zo zegt de politie. Meerdere politie-eenheden verleenden assistentie.

De man werd voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Het resultaat van zijn ademanalyse was 850 Ug/l. Hij had dus bijna vier keer te veel alcohol op. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De verdachte zal volgens de politie vervolgd worden voor het rijden onder invloed, (poging tot) zware mishandeling en wederspannigheid bij zijn aanhouding. De man is ingesloten in Torentijd in Middelburg en wordt vandaag verhoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rini de jonge (20-4-2020 om 10:41)
mijn mening dat is een goed idee
Mijn mening (20-4-2020 om 08:19)
Gewoon de knuppel over zn gebit halen. Dan leer je het wel paf.
Wim (20-4-2020 om 07:24)
Wat een gemene vent om de politie door een aanhouding in zijn arm te bijten ondanks dat hij nog dronken was, zon iemand moest verboden worden na 18.00 uur alle dagen niet meer buiten te komen daar naast kan de boete niet te hoog worden voor dit onmenselijke gedrag van die ploert,
Richard83 (20-4-2020 om 00:13)
Er gebeuren wel meer rare dingen in die straat , Ik sta er niet raar van te kijken dat er nog meer gewonden zullen vallen of mischien nog erger ..Opsluiten die lui!
Dusss (18-4-2020 om 21:50)
Als je denk dat deze man onaangeraakt in detentie zit spoor je niet, de niet geheel gepaste acties van agenten zijn echter zo goed als nooit na te lezen. Nee ik keur dit gedrag niet goed. Ben wel van mening dat jullie het ook niet voor het zeggen moeten hebben...diensthonden een mens laten opeten of iemand neerschieten voor zoiets is ook niet menselijk ! Denk toch eens na voor je dit soort onzin plaatst
peter (18-4-2020 om 19:31)
Je herkent anderhalf uur later een willekeurige auto die geparkeerd stond in de straat waar je langs bent gekomen om half 1 snachts in het donker na een ongerelateerde melding en bestuurder zijn van die auto geeft aanleiding tot staandehouding? Ze weten het zo gek niet meer te verzinnen om zich in je leven te mengen. Bijna een vangrail raken dat doen er meer met dat gekloot op gsms. 'Toevallig dat een dronken/vechtende man die een uur eerder 'weinig meer verwachtte', oftewel heeft gezegd dat ze weer op kunnen sodemieteren dan wordt staandegehouden met zo'n kapstokartikel. In werkelijkheid heeft de politie tot wel ANDERHALF UUR lang staan blijven wachten tot een van beide dronken mensen vertrekt. Wat niet meer dan logisch is na een ruzie.