Weerbericht:
In de zuidelijke helft enkele buien.
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Geen explosief bij dode in auto Oostkapelle

Toegevoegd: 26-04-2020, 10.15 uur
Een EOD'er in bompak onderzocht de situatie met behulp van een robot.
Een EOD'er in bompak onderzocht de situatie met behulp van een robot.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

OOSTKAPELLE - De auto die gisteravond in Oostkapelle uitgebreid door de politie en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd doorzocht, was eerder een persoon levenloos aangetroffen. Er is geen sprake van een misdrijf en in het voertuig lag ook geen explosief. Dat meldt de politie vanochtend.


Rond 17.30 uur werden de hulpdiensten met spoed naar de Waterstraat gestuurd nadat hier op de parkeerplaats bij de kerk in een busje een persoon levenloos was aangetroffen. Hulp mocht volgens de politie niet meer baten. Er werd een onderzoek ingesteld en daarbij werd in het voertuig iets gezien dat leek op een explosief. Daarom werd besloten de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) in te schakelen. In de tussentijd werd de omgeving afgezet met linten.

Medewerkers van de EOD waren aan het einde van de avond ter plekke. Zij hebben het voertuig met een speciale explosievenrobot onderzocht. Eén van de medewerkers droeg hierbij een bompak. Rond middernacht werd de robot weer ingepakt en rukten ook de ambulancedienst en de brandweer weer in. Volgens de politie was er immers geen sprake van een explosief en was de situatie veilig.

De afdeling Forensische Opsporing (FO) van de politie heeft gedurende de nacht nog wel nader onderzoek gedaan bij het voertuig maar er bleek geen sprake te zijn van een misdrijf. De familie van het slachtoffer is door de politie geïnformeerd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (27-4-2020 om 07:03)
Wat vreemd als zo iemand levenloos in de auto zit zou toch die persoon wat lichamelijk wat gekregen hebben
Cookie-instellingen beheren