Weerbericht:
Wolkenvelden, ook wat zon en vrijwel overal droog. Morgen meer zon.
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 10 km

Grote brand schuur met asbestdak Lewedorp

Toegevoegd: 15-05-2020, 15.27 uur - Update: 15-05-2020, 20.21 uur
Door: Roland de Jong

LEWEDORP - In een aardappelschuur op een boerenerf aan de Quarlespolderweg Lewedorp is vanmiddag een grote brand uitgebroken. Er zijn geen gewonden. De brandweer is wel nog altijd aan het blussen.‚Äč


De brand woedt in een aardappelloods van circa 25 bij 15 meter. Er waren geen mensen of dieren binnen toen de brand rond 15.15 uur uitbrak. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was al snel sprake van een uitslaande brand. Rond 16.45 uur werden meetploegen opgeroepen om te kijken of er asbest vrijkwam. De loods had namelijk een dak met asbesthoudende platen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio is het asbesthoudend materiaal alleen in de directe omgeving van de loods terecht gekomen en niet verder verspreid. "Meetploegen hebben op leefniveau (daar waar mensen en dieren leven) geen te hoge concentraties koolstofmonoxide gemeten", zo laat de Veiligheidsregio weten. Volgens de VRZ is er ook geen gevaar geweest voor de omgeving. De wegen rondom de brandlocatie werden desondanks door de politie afgezet. 

Bij de bestrijding van de brand zijn vier blusvoertuigen, twee waterwagens en een ladderwagen ingezet. Ook is een groot watertransport opgeroepen zodat de brandweerlieden over voldoende bluswater beschikken. Overslag naar naastgelegen loodsen is voorkomen. Rond 18.40 uur meldde de VRZ dat de brand nog altijd niet geblust was. "De brand woedt in de schuur op nu nog slecht bereikbare plaatsen. Het is niet veilig om in de schuur te blussen, blussing vindt daarom vanaf buiten en vanaf de autoladder plaats. Hierdoor duurt het lang voordat de brand onder controle gebracht kan worden", zo meldde de Veiligheidsregio.

Om 19.30 uur kon door de brandweer het sein brand meester gegeven worden. De brandweer zal wel nog geruime tijd bezig zijn met nablussen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren