Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Redders KNRM Burghsluis drie keer ingezet

Toegevoegd: 23-12-2006, 20.18 uur
Door: Roland de Jong

BURGHSLUIS - De redders van het KNRM-station in Burghsluis is zaterdag maar liefst drie keer ingezet.

Rond tien voor half één lag een sportvisbootje met motorproblemen nabij de boei DR 1. De reddingboot Koopmansdank ging ter plaatse. Toen het bootje op sleeptouw genomen werd, gingen de piepers voor de tweede reddingboot van het station, de Harder.

Dit keer ging het om een bootje dat door onbekende oorzaak niet meer vooruit kon varen. De reddingboot heeft het bootje naar Schelhoek gebracht.

Toen de redders na de inzet weer terug waren op het station ging de pieper opnieuw. Dit keer ging het om het sportvisbootje Jupiler dat lek was geraakt. De reddingboot Harder rukte uit om de opvarenden te hulp te schieten.

De redders hebben een pomp op de boot gezet. Het gat is grotendeels gedicht met stophout. Inmiddels was ook de reddingboot Koopmansdank richting het bootje gevaren. Ook vanaf die boot werd een pomp aan boord van het sportbootje gezet.

Toen het bootje weer leeggepompt was, werd het naar de haven van Colijnsplaat gesleept. Toen de boot uit het water was getakeld konden de redders weer terugkeren naar het station.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren