Weerbericht:
Van het westen perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Betrokkene ongeval gebruikte vermoedelijk drugs

Toegevoegd: 29-05-2020, 12.48 uur
De fietsster hoefde niet naar het ziekenhuis gebracht te worden.
De fietsster hoefde niet naar het ziekenhuis gebracht te worden.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De automobilist die gisteren in Middelburg betrokken was bij een botsing met een fietser, had vermoedelijk drugs gebruikt. Dat meldt de politie.


Het ongeluk vond rond 13.50 uur plaats op de kruising van de Stromenweg met de Grevelingenstraat. Het slachtoffer, een 17-jarig meisje uit Vlissingen, werd vermoedelijk bij het oversteken van de kruising geschept door de automobilist. De jonge vrouw kwam op de voorruit en motorkap van de auto terecht.

Ambulancemedewerkers kwamen ter plaatse en behandelden het meisje aan haar verwondingen. De Vlissingse hoefde niet naar het ziekenhuis gebracht te worden. De automobilist, een 51-jarige man uit Westkapelle, werd ter plekke door agenten gehoord. Hij moest een blaas- en een speekseltest doen.

Uit de blaastest bleek dat hij niet onder invloed van alcohol was, maar de speekseltest gaf aan dat de man onlangs THC had gebruikt. THC is de werkzame stof in wiet. Hij werd daarom meegenomen naar een politiebureau zodat een GGD-arts bloed van hem kon afnemen. De bloedproef zal worden opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Het NFI zal middels laboratoriumonderzoek vaststellen hoeveel de man precies had gebruikt. Als de uitslag bekend is, neemt een officier van justitie een beslissing over de zaak. De man kreeg voor nu een rijverbod van 24 uur opgelegd.

Volgens de politie reed één van de betrokkenen mogelijk door rood licht, maar hier wordt nog nader onderzoek naar gedaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Oranje boven (1-6-2020 om 21:19)
Drank en drugs horen niet in het verkeer thuis! Aanpakken. Zal niet de eerste keer zijn.
Joey (30-5-2020 om 13:06)
Ube grijpt heeft gelijk, zo’n speekseltest is nou niet echt een betrouwbare test wat thc betreft. Het kan makkelijk dat de bestuurder 2 weken terug voor het laatst thc heeft gebruikt en nu alsnog positief getest wordt, waardoor de bestuurder onterecht als rijdende drugsgebruiker aan de schandpaal genageld wordt..
Ube Grijpt (29-5-2020 om 18:37)
Dit kan helaas iedere bestuurder overkomen. Door er een thc verhaal bij te gaan slepen wordt je wel heel lelijk weggezet. Ik wens de automobilist en de fietsster sterkte en beterschap.
Mijn mening (29-5-2020 om 16:15)
Drugs gebruik rijbewijs kwijt. Een mooie schadevergoeding zou op z,n plaats zijn.
willem (29-5-2020 om 13:54)
steeds weer die drugs. een boete helpt niet. neem het rijbewijs 6 maanden in en verkoop de auto bij opbod. een strafje daar lachen ze om. het zijn levensgevaarlijke gekken die al rijdende drugs gebruiken. maakt niet uit of het een soft of harddrug is.