Weerbericht:
Stapelwolken, perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Beginnend bestuurder drinkt 6 keer teveel

Toegevoegd: 21-06-2020, 11.13 uur
Beginnend bestuurder drinkt 6 keer teveel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

WALSOORDEN - De politie heeft vannacht in Zeeuws-Vlaanderen het rijbewijs ingenomen van een beginnend bestuurder. De automobilist had ruim 6 keer de toegestane hoeveelheid alcohol op.

De bestuurder werd bij Walsoorden door de politie aan de kant gezet. Na een blaastest op straat waaruit bleek dat de man teveel alcohol had genuttigd is bij de man een ademanalyse afgenomen op het politiebureau. Bij de ademanalyse blies de betrapte weggebruiker een waarde van 530 Ug/l terwijl de limiet voor beginnend bestuurders op 88 Ug/l ligt.

Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is door de politie ingevorderd. Tegen hem is ook proces verbaal opgemaakt. De Officier van Justitie zal bepalen wat de strafmaat wordt en wanneer de man zijn rijbewijs terugkrijgt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (22-6-2020 om 06:59)
Hoe kan een mens als beginnende bestuurder zes maal te veel gedronken hebben onbegrijpelijk hoe krijg je dat in je lichaam, wat verknoei jij je lichaam ,gelukkig je rijbewijs is ingenomen niet terug geven maar over 5 jaar pas
R2 (21-6-2020 om 21:05)
Het is fout om alcohol te gebruiken en dan een voertuig te gaan besturen. Wat er allemaal kan gebeuren weten we allen maar het is niet gebeurd en wat voor straf de bestuurder moet krijgen is aan de rechter. Er is niets gebeurd en uit de reacties lijkt het net of de bestuurder iemand wat heeft aangedaan. Zijn jullie niet jong geweest of hebben jullie nooit een fout gemaakt.
brom (21-6-2020 om 19:52)
een beginnend bestuurder en dan zo stom doen.... gelijk rijbewijs inpakken en pas teruggeven als hij over paar jaar volwassen is Mag veel meer blauw op de weg komen... ik reed van de week om vier uur 104 op de snelweg en 9 van de 10 auto,s reden me snel voorbij en waren even later uit het zicht
Ben (21-6-2020 om 16:34)
Dat zijn maar 6 bier. Denk dat de mensen hieronder ook wel eens in zo’n situatie zijn gekomen. Net pech dat je politie tegenkomt.
Kees (21-6-2020 om 16:07)
Geweldig dit! Goed nieuws! Top! Meer controles
Peter (21-6-2020 om 15:59)
Voor straf een maand werken in een bierbrouwerij om zo de gevaren van overmatig alcholvebruik met lede ogen te ervaren! En boete van 1000,-