Weerbericht:
Af en toe zon en een enkele bui. Dinsdag vooral in Limburg buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Man bewusteloos achter stuur, vrouw rijdt greppel in

Toegevoegd: 29-06-2020, 14.37 uur
Man bewusteloos achter stuur, vrouw rijdt greppel in
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Een man die maandagochtend levensgevaarlijk rijgedrag vertoonde op de N256 tussen Zierikzee en Goes en vervolgens bewusteloos werd aangetroffen moet het voorlopig zonder rijbewijs doen. Hij bleek namelijk onder invloed te hebben gereden van drugs. Een andere weggebruiker die schrok van de bewusteloze bestuurder reed in een greppel.


Andere weggebruikers maakten rond 09.15 uur melding van het rijgedrag van de 27-jarige man uit Hansweert. Hij reed met zeer hoge snelheid en haalde links en rechts voertuigen in. Ook op de Zeelandbrug, waar een algeheel inhaalverbod geldt, haalde hij mensen in. Veel andere weggebruikers moesten uitwijken voor de auto om een aanrijding te voorkomen.

Bij de verkeerslichten op de Deltaweg stopte de man. Eén van de mede-weggebruikers zag de man met zijn hoofd op het stuur liggen en schrok daar van. Ze wilde gaan helpen maar reed pardoes zelf in een greppel naast de weg. Haar auto moest door een takelbedrijf uit de droge sloot getrokken worden.

Agenten zijn samen met ambulancemedewerkers bij de auto van de man uit Hansweert gaan kijken. Een vrachtwagen was voor de auto gezet zodat de man niet meer weg kon rijden. De hulpverleners klopten op het raam, maar de man die in de auto zat gaf geen reactie. Hij bleek buiten bewustzijn te zijn. Toen één van de hulpverleners het ruitje van zijn auto intikte met een life hammer schrok de man wakker.

De man verklaarde zelf onder invloed te zijn van cocaine. In zijn auto werd een verpakking met speed aangetroffen. Ook werden verpakkingen van andere soorten drugs aangetroffen. De man is nagekeken door ambulancemedewerkers. Daarna is hij aangehouden door de agenten. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij zal worden gehoord. Door een GGD-arts is bloed van hem afgenomen.

Het rijbewijs van de 27-jarige man uit Hansweert is ingevorderd. De auto van de man is door de politie in beslag genomen voor onderzoek. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Een officier van justitie zal op een later moment over de verdere afhandeling van deze zaak beslissen. Dat gebeurt als de uitslag van het bloedonderzoek bekend is.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TH (1-7-2020 om 15:50)
Gelukkig leven we in een rechtsstaat en hebben we geen publiekstribunaal zoals in de middeleeuwen. Degene die nooit van z'n leven heeft geappt achter het stuur (al was het maar voor 1 seconde) of al dan niet voorgeschreven medicatie op had en tóch heeft deelgenomen aan het verkeer mag de eerste steen werpen. In ieder geval was het geen goeie coke want daar blijf je wakker en alert van. Zeer waarschijnlijk was het een combinatie van waardeloze versneden snuifcoke en GHB. Van dat laatste val je namelijk wél in slaap tijdens wat je ook aan het doen bent.
kl (30-6-2020 om 16:48)
waarschijnlijk, zal de slinkse rechter, zeggen, moeilijk, geen werk en nog meer , wat je hier niet mag vermelden....... dus 10 uur werk straf............
bram goeree (30-6-2020 om 13:10)
ronald ben het eens dat hij zeker ook de schade aan derden moet betalen .ik vind dat dit standaard zou moeten gebeuren en wat mij betreft zouden ook de kosten van de hulpdiensten op de overtreders verhaald moeten worden .enkel zo heeft het een afschrikwekkend effect ,ook voor anderen
Peter (30-6-2020 om 11:53)
@Ronald Misschien ga je dit twee keer moeten lezen maar ik hoop dat helemaal niemand haar schade gaat betalen. Iemand die bewusteloos oogt, een vliegshow, een voorafgaand ongeluk, een overstekend hert, een lief konijntje of gewoon een mooie meid aan de kant van de weg. Allemaal trekt het je aandacht en als je niet kan voorkomen dat je een greppel in rijdt (lees: evengoed iemands dochter of vader doodrijden) door COMPLEET de controle over het voertuig kwijt te raken bij het zien van iets 'raars' dan kan je misschien beter virtuele tourtjes op een of andere smartphone app gaan spelen.
ronald van gemert (29-6-2020 om 20:25)
en wie gaat de schade aan vrouw betalen ?die in greppel reed ,wie helpt haar?
Michelle (29-6-2020 om 19:44)
Duidelijk. Geen rijbewijs meer en voor meerdere jaren vastzetten!
Cookie-instellingen beheren