Weerbericht:
Perioden met regen, overdag af en toe zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Drugslab geruimd in Sluis, aanhoudingen in Oost-Nederland

Toegevoegd: 02-07-2020, 11.44 uur
Het geruimde drugslab in de gemeente Sluis
Het geruimde drugslab in de gemeente Sluis
© Foto: Politie.nl
Door: Tim Koster

SLUIS - In een lopend strafrechtelijk onderzoek naar de productie van synthetische drugs zijn in het oosten van Nederland vijf aanhoudingen verricht. Op een locatie in de gemeente Sluis is een drugslab aangetroffen waar geen productie meer plaatsvond. Volgens de politie werd daar vermoedelijk Chrystal Meth geproduceerd.


De politie Oost Nederland heeft in het onderzoek vijf personen aangehouden. Het gaat om vier mannen en een vrouw. Twee mannen van 20 en 49 uit Beneden-Leeuwen, een man van 31 en een vrouw van 23 uit Arnhem en een man van 38 uit Bathmen. Na de ontdekking van het drugslab zijn op diverse plaatsen in Gelderland doorzoekingen gedaan. Dat gebeurde in woningen in Arnhem, Eck en Wiel, Bathmen, Beneden Leeuwen en een bedrijfspand in Tiel.

Het onderzoek van de politie startte ongeveer een jaar geleden nadat er bij de regionale recherche in Oost-Nederland informatie binnenkwam via het Team Criminele Inlichtingen. De verdachten zijn aangehouden op verdenking van productie van synthetische drugs. Bij de doorzoekingen zijn diverse spullen in beslaggenomen, waaronder voertuigen en administratie.

Het drugslab in Sluis is inmiddels volledig geruimd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
cq (3-7-2020 om 12:21)
Zo Gemeente Sluis je zet je weer eens op de kaart, je weten gewoon niet wat er binnen je gemeente huist! Moord partij in Oostburg, steek partij in oostburg, Breskens, drugs enz, enz, toch gemeente sluis? Wat te denken aan fraude met uitkeringen, dubbel wonen en je weten het niet .......ik denk dat je het niet zo nou nemen? Je hebben een bestuurlijk orgaan, die er niets van bakt, weg kijken, toch is het motto? Hele wijken met mensen, die.......en al jaren, je worden gewoon om de tuin geleid ! Je zijn een krimp gebied, maar wat hebben je toch een rotzooi binnen gehaald! Kam West Zeeuws Vlaanderen uit, het wordt de hoogste tijd!
Zjiw (2-7-2020 om 22:29)
Is niets nieuws. Diverse kartels hebben al sinds de jaren 60 voet aan de grond in Nederland. Zeeuws Vlaanderen is al net zo lang een vrijstaat voor de grootste organisaties. Minimale politie bezetting, ideale logistiek en een don't ask don't tell mentaliteit.
En bedankt ! (2-7-2020 om 16:55)
Ja joh, de mexikaanse kartels die we kennen van dat ze hele dorpen overhoop schieten en martelen kriojgen ook hier voet aan de waldoor het falende VVD justitieel belijd. Die mogen straks duus niet klagen als hun hele familie wordt uitgemoord want dat vinden ze niet belangrijk genoeg om niet de politie weg te bezuinigen
Cookie-instellingen beheren