Weerbericht:
Meest droog. Maandagavond regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Files en volle stranden in Zeeland

Toegevoegd: 31-07-2020, 13.18 uur
Files en volle stranden in Zeeland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het is druk op de wegen en stranden in Zeeland. Er staan lange files en de stranden zijn vol.


Op de wegen richting de kust is het al de hele dag erg druk. Om 13.00 uur stond er op de A58 tussen Bergen op Zoom en Vlissingen nog een file van ruim vijfentwintig kilometer. Dat levert een vertraging op van anderhalf uur.

Op de matrixborden langs de A58 bij Middelburg staat de mededeling: 'Stranden Zeeland VOL, ga niet naar het strand’. Voor bijna alle stranden aan de Walcherse kust is vanochtend code rood afgegeven. Dat betekent dat het te druk is op de stranden.

Met de kleurcodes op een site wil de gemeente Veere mensen informeren over de drukte op de stranden, zodat ze kunnen uitwijken naar andere stranden om de verplichte anderhalve meter afstand te kunnen houden.

Om 13.00 uur geldt er code oranje wat betekend dat de stranden druk bezet zijn. Bij Vrouwenpolder en Neeltje Jans geldt code geel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wie zijn de Beesten ? (3-8-2020 om 16:04)
@ mevr. van Pelt, Nee, het "kabinet" is op vakantie en weigert terug te komen voor de nieuwe corona explosie. Die zitten allemaal zelf aan het overvolle nederlandse strand denk ik. Tja, Zij willen nu eenmaal leven en vakantie vieren, dat vinden ze nu eenmaal belangrijker dan een pandemie in toom houden en ouderen beschermen of de economie redden. Corona moet maar wachten tot ze weer eens terug zijn. Tot die tijd doen we net of het er niet is en of we van niets weten. Ook heel fijn voor de ondernemer die zijn zaak kapot ziet gaan door de maatregelen van dat "kabinet" die nu lekker op vakantie zijn en zeggen "zoek het uit".
Pippa (3-8-2020 om 12:42)
De grootste sufferds gaan naar het strand lekker in een oververhitte kar ,uren aanschuiven ben je dan normaal? Ook in de stad op de markt, allemaal lekker door elkaar lopen 1,50 meter wat is dat?? Wat een stom lomp volk loopt er toch rond, ga aub naar huis en verziekt het daar maar, mijn zegen heb je! De meeste zeeuwen zitten fatsoenlijk thuis, en in de tuin, of balkon, hebben meer hersens dan menigeen!!
Mevr. van Pelt (3-8-2020 om 11:04)
Het is ongelooflijke dat mensen zich als beesten gedragen in carona tijd. Respectloosheid naar ouderen. Gewoon door feesten want dat moet kunnen en willen we. We willen leven wordt er gezegd. We moeten op vakantie. Of er 3000 ontslagenen zijn bij de KLM ach dat wordt niet eens gehoord bij het programma Hollandse zaken. Ik moet kunnen zingen en dat ga ik ook doen. De demonstraties tegen het carona beleid van de overheid in verschillende landen. We zijn toch 1 volk? Maar laten we eerlijk zijn diegene die zo roepen willen wel hun stuk vlees op hun bord. De oorzaak van alle ellende. !M.a.w. VVD en CDA zorg eens dat de oorzaak weg gaat. Stop die miljoenen beesten in Nederland eens. We stikken in de fijnstof en ammoniak geur.
Lockdown Regio Quarantaine Zeeland komt er aan (2-8-2020 om 09:47)
Het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC), het Europese broertje van het RIVM, heeft Zeeland oranje gekleurd op de Europese coronakaart. Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen aangescherpt. Zeeland heeft code oranje gekregen. Dat betekent dat bij thuiskomst een quarantaine van veertien dagen wordt geadviseerd en een coronatest. De nederlandse overheid of zeeuwse "bestuurders"? Doen he-le-maal NIX !!!
NUL and VOID (2-8-2020 om 09:28)
En waar is die veiligheids regio nu met hun grote praatjes ? Handhaving ? 0,0 (zegge: NUL komma NUL). Hiermee hebben ze voor mij hun geloofwaardigheid en bevoegdheden verkwanseld. Ze kunnen beter omgedoopt tot de geldgraai regio want dat is duidelijk de willekeur die ze toepassen. Schaamteloos om een ernstige pandemie zo te misbruiken voor economisch gewin, beneden elk humaan nivo.
Lies (1-8-2020 om 19:58)
Er is verdikkeme een virus. En een gevaarlijk virus ook. Schijnbaar was het strand vol Belgen. Volgens mij geld er in Antwerpen code rood/oranje. Hoe kun je dit als gemeente nog toestaan?...... De Zeeuwen zelf hebben zo amper kans om van hun leefgebied te genieten. Heel bizar
Cookie-instellingen beheren